RU
 

Кравчук: Україна - це полум'я в центрі Європи

Корреспондент.net,  13 листопада 2020, 06:39
0
316
Кравчук: Україна - це полум я в центрі Європи
Фото: ogliad.ua
Глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук

Визначення Джозефом Байденом України як одного з пріоритетів своєї діяльності в українській ТКГ вважають хорошим знаком.

Усі цивілізовані країни бачать, що війна на сході України може обернутися катастрофою як для Європи, так і для всього світу. Про це заявив глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук в інтерв'ю ТСН.ua, опублікованому в четвер, 12 листопада.

"Дивіться, новообраний президент США Джо Байден у розмові з європейськими лідерами <...> серед гарячих точок двічі назвав Україну. Думаю, це добрий знак. Європа, США і весь цивілізований світ бачать, що в цьому випадку це не просто маленька точка на карті. Це полум'я в центрі Європи, яке в будь-який час може стати катастрофою. Цього не можна допустити", - зазначив перший президент.

За його словами, врегулюванню ситуації на сході України сприяє План Києва щодо Донбасу, який відкриває нові можливості для зустрічі на вищому рівні в "нормандському форматі".

"Чи захоче вона (Росія - ред.) у даному випадку підтримати цю ідеологію? Я думаю, що час настав. Тому що, будемо говорити відверто, не таке вже блискуче становище в Росії сьогодні, щоб диктувати багатьом, зокрема Україні, якісь умови, і не йти на будь-які поступки", - додав Кравчук.

Нагадаємо, раніше Байден в розмовах з лідерами Британії та Франції висловив готовність працювати разом над глобальними проблемами, включаючи конфлікт в Україні.

Водночас у Кремлі заявили, що український "план Кравчука" щодо Донбасу суперечить Мінським угодам.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: РоссияУкраинаКравчукпландонбасс
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі