07:13 07.03.2019

Правоохоронці затримали главу однієї з партій зі спільником, які намагалися дати 5 млн грн хабара Юрію Тимошенку за відмову балотуватися в президенти

2 хв читати
Правоохоронці затримали главу однієї з партій зі спільником, які намагалися дати 5 млн грн хабара Юрію Тимошенку за відмову балотуватися в президенти

Співробітники правоохоронних органів у середу ввечері затримали двох осіб, які намагалися дати кандидату в президенти України, нардепу Юрію Тимошенку хабар у розмірі 5 млн грн за відмову балотуватися, повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

"Генпрокуратура спільно з ДБР і (Управлінням - ІФ) "К" СБУ щойно затримали двох осіб, які намагалися вручити долари в еквіваленті 5 млн грн кандидату в президенти Юрію Тимошенку за відмову балотуватися. Сам кандидат у президенти кілька днів тому після спроб вплинути на нього звернувся в ГПУ", - написав Ю.Луценко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

За його словами, зловмисники затримані за статтею 157 ч.3 (перешкоджання здійсненню виборчого права) КК України.

"З огляду на відоме слідству листування затриманих виконавців з політиками, чекаю галасу щодо політичних репресій", - додав Ю.Луценко.

При цьому генпрокурор не повідомив жодних подробиць про затримання, осіб затриманих і політиків, з якими вели переписку зловмисники.

Разом з тим, прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган пізніше повідомила, що одним із затриманих є глава політичної партії. За її словами, він був затриманий правоохоронцями безпосередньо під час надання кандидату в президенти грошових коштів за відмову останнього від участі у виборах.

"Вищезазначена особа, спільно з іншим громадянином України, діючи умисно, за попередньою змовою між собою, незаконним способом схиляли кандидата в президенти України відмовитися від участі в президентських виборах, які мають відбутися 31.03.2019, шляхом написання заяви до Центральної виборчої комісії про зняття своєї кандидатури, і пропонували йому за відмову від участі у виборах в якості винагороди кошти в сумі 5 млн. грн", - написала Л.Сарган на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

За її інформацією, згодом був затриманий і другий зловмисник.

При цьому Л.Сарган також не повідомила імен затриманих, як не оприлюднила і назву політичної партії, глава якої був затриманий при спробі підкупу кандидата.

Частина 3 ст.157 КК України - перешкоджання насильством, обманом, погрозами, підкупом або іншим чином вільному здійсненню громадянином права обирати і бути обраним президентом України, ... вчинене за попередньою змовою групою осіб, що вплинуло на результати голосування або виборів, - карається позбавленням волі терміном від 7 до 12 років.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА