RU
 

У польську армію повертають старі танки Т-72 - ЗМІ

Корреспондент.net,  22 червня 2018, 11:15
0
1444
У польську армію повертають старі танки Т-72 - ЗМІ
Фото: Jakub Ostalowski
Т-72

Танки Т-72 увійдуть до складу двох нових бронетанкових бригад, сформованих в польській армії.

Агентство військового майна Польщі, яке займається продажем застарілої військової техніки, почало повертати її в армію. Як повідомляє газета Rzeczpospolita, відомство протягом двох десятків років свого існування підштовхувало армію позбуватися непотрібної нерухомості і застарілого обладнання, а гроші від їхнього продажу передавало Збройним силам і МВС на нове озброєння.

Тепер же агентство змінило свою політику, вирішивши повернути кілька модернізованих танків Т-72, ​​які ще пам'ятають часи Організації Варшавського договору. Раніше планувалося продати ці танки Йорданії.

"Ми відповідаємо на потреби Збройних сил. Я можу підтвердити лише, що запланована фінансова операція щодо однієї з країн північної Африки була припинена", - сказав голова агентства Кшиштоф Фальковський.

За даними ЗМІ, що йдеться про державу Близького Сходу. Повідомляється, що танки Т-72 увійдуть до складу двох нових бронетанкових бригад, сформованих в польській армії.

"Наказ про повернення в дію Т-72 пов'язаний з розширенням польського військового потенціалу в східній частині країни", - пише газета.

Раніше повідомлялося, що Україна зайняла останнє місце в міжнародних змаганнях Strong Europe Tank Challenge 2018.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: армия и вооружениеПольшатанкиармия
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі