19:32 11.02.2021

Пацієнти зможуть записатися на вакцинацію від COVID-19 через пацієнтський кабінет своєї МІС

3 хв читати
Пацієнти зможуть записатися на вакцинацію від COVID-19 через пацієнтський кабінет своєї МІС

Медичні інформаційні системи (МІС) готуються супроводжувати вакцинацію від COVID-19, пацієнти зможуть записатися на вакцинацію, зокрема, через пацієнтський кабінет своєї медичної інформаційної системи (МІС), повідомив директор департаменту впровадження та продаж групи компаній розробників медінформсистем IT4Medicine Богдан Кізюн.

"Зараз реєструються цифрові форми, і потім, відповідно до початку першої хвилі вакцинації, в електронній системі охорони здоров'я (ЕСЗ) МІСам буде доступний функціонал для організації і моніторингу вакцинації громадян від COVID-19. Це означає, що скоро пацієнти зможуть записатися на вакцинацію від коронавірусу, зокрема, через пацієнтський кабінет своєї МІС", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

Крім того, за словами Кізюна, "лікарі вноситимуть дані про вакцинацію через знайомий для них функціонал електронних медичних записів".

Експерт уточнив, що для отримання можливості функціоналу імунізації МІС необхідно мати відповідний модуль ЕМЗ.

"Функціонал, згідно з планами eHealth, дозволить також збирати й аналізувати дані щодо вакцинації по всіх закладах, відстежувати залишки вакцин і приймати ефективні управлінські рішення в сфері охорони здоров'я", - сказав він.

За словами Кізюна, супровід МІСами вакцинації від COVID-19 передбачає, зокрема, запуск цифрових форм звітності №058/о та №060/о. Таким чином, відтепер замість ведення форм первинної облікової документації (№058/о та №060/о) при наявності відповідної технічної можливості медичні працівники повинні будуть вносити відповідні електронні медичні записи (ЕМЗ) через МІС в ЕСЗ, звідки інформація буде автоматизовано передаватися в електронну інтегровану систему спостереження за захворюваннями (ЕЛІССЗ).

"Цифрові форми цієї звітності вже є в наших МІС EvoMIS і "Поліклініка без черги" (ПБЧ). EvoMIS вже пройшла тестування функціоналу на відповідність технічним вимогам Центрального компонента. ПБЧ - у процесі. Тому в наших МІС ці форми будуть працювати", - сказав він.

Кізюн зазначив, що розроблений у рамках підготовки до супроводу вакцинації від COVID функціонал згодом можна буде використовувати для внесення в Міси інформації про інші вакцини. За попередніми розрахунками, це стане можливим у першому півріччі 2021 року.

Кізюн вважає, що масова вакцинація від COVID-19 і пов'язане з нею введення в eHealth великого обсягу інформації не обвалить систему.

"Ми вже мали яскравий приклад, коли одночасно пацієнти почали підписувати декларації з лікарем і, в зв'язку з навантаженням на Центральний компонент, були збої в роботі сервера. Коли медустанови вторинної ланки почали "гасити" електронні напрями і видавати електронні рецепти серверні потужності на центральному компоненті були до цього готові", - сказав він.

Як повідомлялося, вакцинацію від COVID-19 в Україні планується почати з 15 лютого.

Група компаній IT4Medicine впроваджує інформаційні технології в медичну практику для прискорення розвитку системи української охорони здоров'я та підвищення якості медичних послуг.

Нині продукти IT4Medicine (Medinet), "Поліклініка без черги", Dicom Hub, EvoMIS, Doctor Online, Doctor Booster) впроваджені в понад 450 медичних установах у 18 областях України. Їх використовують у своїй роботі понад 17,5 тис. лікарів, які обслуговують понад 3 млн пацієнтів. IT4Medicine працює з електронною системою охорони здоров'я eHealth від самого початку її роботи в Україні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Загони швидкого реагування Українського Червоного Хреста допомагають евакуювати жителів підконтрольних Україні районів Донецької області

Перші з 15 закуплених у 2023 р. лінійних прискорювачів будуть поставлені наприкінці червня - гендиректор МЗУ

Рада ухвалила за основу законопроєкт, що обмежує взаємодію медиків із фармкомпаніями

Перші з 15 закуплених у 2023 році лінійних прискорювачів будуть поставлені наприкінці червня

Усі онкопрепарати за контрактами 2023 р. закуплено й розвезено по лікарнях

Farmak зазнає дефіциту кадрів через мобілізацію працівників-чоловіків

Медмережа "Добробут" відкрила дві власні діагностичні лабораторії

Проєкт постанови уряду про діяльність онлайн-сервісів цінових агрегаторів медикаментів буде доопрацьовано

Superhumans Center отримав EUR4,7 млн від МЗС Нідерландів для відкриття реабілітаційних центрів в Україні

До сфери управління МОЗ перейшли вже 16 обласних бюро судмедекспертизи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА