22:02 13.03.2020

У Молдові оголошено "червоний код" через коронавірус

3 хв читати
У Молдові оголошено "червоний код" через коронавірус

В Молдові оголошений "червоний код" загрози в зв'язку з небезпекою поширення коронавірусу. Таке рішення прийнято в п'ятницю на засіданні Надзвичайної комісії з громадського здоров'я.

Прем'єр-міністр Молдови Іон Кику повідомив після засідання комісії, що було прийнято рішення ввести вищий рівень небезпеки, щоб "максимально запобігти поширенню небезпечної хвороби".

"Ми приймаємо попереджувальні заходи. Ситуація не критична, але дуже серйозна. Краще перестрахуватися, ніж недопрацювати. Береженого Бог береже", - сказав Кику.

В умовах "червоного рівня" будуть вжиті наступні заходи:

- припинення діяльності деяких пунктів перетину державного кордону на молдавсько-румунському та молдавсько-українському кордоні;

- припинення міжнародних перевезень автомобільним транспортом людей за регулярними і нерегулярними маршрутами, а також курсування залізничного транспорту в / з Республіки Молдова.

- припинення регулярних авіарейсів з Італією, Іспанією, Францією, починаючи з 15 березня 2020 року, о 00:00.

- припинення регулярних авіарейсів з Австрією, Бельгією, Чехією, Кіпром, Німеччиною, Ірландією, Великою Британією, Польщею, Португалією, Румунією, починаючи з 16 березня 2020 року, о 00:00.

- заборона авіаперевізникам на посадку пасажирів, що прибувають в Республіку Молдова з пересадкою з Італії, Іспанії, Франції, Німеччини, Китаю, Ірану та Південної Кореї.

- заборона на перевезення авіакомпаніями осіб іншого громадянства, ніж громадяни Молдавії, що прибувають в Республіку Молдова.

Винятки становлять особи без громадянства та іноземні громадяни, які мають дозвіл на проживання або дозвіл на проживання в Республіці Молдова.

Рішення дійсно до 31 березня 2020 року з можливістю продовження.

Авіакомпанії зобов'язані надавати дані про пасажирів з додатковою вказівкою місць після завершення формальностей посадки пасажирів з кінцевим пунктом призначення в Республіці Молдова.

Місцеві органи державної влади, адміністратори розважальних і розважальних закладів, спортивних залів, спортивних центрів, басейнів, фітнес-залів, театрів, кінотеатрів, концертних залів, музеїв та інших закладів забезпечать скасування заходів, зокрема в місцях відпочинку і дозвілля на території Республіки Молдова до 01.04.2020.

Менеджери, директори, власники пасажирських транспортних компаній (автобуси, тролейбуси, маршрутки, таксі та інші засоби міського та міжміського пасажирського транспорту), незалежно від форми власності, будуть забезпечувати гігієну і дезінфекцію транспортних одиниць після кожного рейсу і на кінцевих станціях.

До 31.03.2020 скасовані всі релігійні збори (служби) на всій території Молдови.

Ще з 11 березня призупинено сполучення з Італією, закриті всі навчальні та дитячі дошкільні установи. У суботу закривається центральний ринок Кишинева і інші ринки. Скасовані всі культурні, розважальні заходи та спортивні змагання, відкладено початок чемпіонату Молдови з футболу. Заборонено збиратися в кількості понад 50 осіб. Парламент ввів жорсткі штрафи за порушення протиепідемічних правил громадянами і економічними агентами.

У п'ятницю в Молдові підтверджено ще два випадки зараження коронавірусом. Таким чином, всього з 7 березня зареєстровано 8 випадків. Усі хворі повернулися з Італії в кінці лютого - початку березня. Випадків передання вірусу всередині країни поки зареєстровано не було.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силы обороны держат под контролем 70% Волчанска, в городе идут бои – ОСГВ "Хортица"

ДніпроГЕС у критичному стані, над відновленням руху працюють відповідні служби - голова ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранено мирну жительку - поліція

Генштаб ЗСУ: Найвища інтенсивність атак ворога - на Покровському напрямку, ситуація напружена, але контрольована

Зеленський розраховує на прискорення поставок військової допомоги Україні в межах виділеного США пакета підтримки в $61 млрд

У Кропивницькому районі обійшлося без НП після вибухів, що пролунали, - попередні дані

Унаслідок влучання авіабомб на дитячий садок у Мирнограді постраждало п'ятеро людей - поліція

У КРОПИВНИЦЬКОМУ ЧУТИ ВИБУХИ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У Харківській області триває ліквідація 9 лісових пожеж на площі понад 3,7 тис. га - ДСНС

Зеленський прибув до Сінгапуру для участі в конференції "Діалог Шангрі-Ла"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА