08:45 07.04.2018

В Одесі порядок під час свят будуть контролювати правоохоронні органи

2 хв читати
В Одесі порядок під час свят будуть контролювати правоохоронні органи

У зв'язку з проведенням заходів, присвячених 74-й річниці визволення Одеси у Другій Світовій війні, 10 квітня в місті посилять патрулювання вулиць та місць масового скупчення людей з метою безпеки громадян.

"Для забезпечення громадського порядку та своєчасного реагування на зміни в оперативній обстановці в Одесі цього дня будуть задіяні понад 1500 правоохоронців, серед яких понад 300 бійців Національної гвардії України", - повідомляють у відділі комунікації поліції Одеської області.

На території проведення масових заходів будуть працювати фільтраційно-пропускні пункти. Прохід до місць проведення заходів буде здійснюватися виключно через них.

У поліції підкреслили, що на цих пунктах, заради безпеки громадян, будуть використовуватися металошукачі.

"Ситуація в місті контролюється і стабільна", - повідомив начальник ГУНП в Одеській області генерал поліції третього рангу Дмитро Головін.

Він додав, що у поліції достатньо сил і засобів, щоб не допустити провокацій.

Також під час проведення масових заходів частково обмежать рух автотранспорту, тому в поліції рекомендують водіям не залишати в невстановлених місцях автомобілі і завчасно планувати свої маршрути пересування містом.

Окрім цього, в поліції нагадують, що відповідно до статті 436-1 Закону України "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки" заборонено виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного і націонал-соціалістичного тоталітарних режимів, у тому числі у вигляді сувенірної продукції, публічне виконання гімнів союзних і автономних радянських республік або їх фрагментів на всій території України, крім випадків, передбачених законом. Зазначені дії караються обмеженням волі строком до п'яти років або позбавленням волі на той самий термін, з конфіскацією майна або без такого.

У місцях проведення масових заходів будуть працювати поліцейські групи превентивної комунікації або так звана поліція діалогу. Вони не застосовують ніяких примусових заходів, таких як сила, спецзасоби або зброя. Їх завдання - налагодження взаємодії поліції з населенням, а також попередження будь-яких конфліктних ситуацій під час масових заходів.

"Слід зазначити, що поліція в рівній мірі захищає права всіх громадян. Кожен поліцейський діє виключно в межах своїх повноважень, на підставі та в порядку, визначених Конституцією і законами України. У той же час, просимо громадян з розумінням поставитися до тимчасових обмежень, що стосуються пропускного режиму і заборони пронесення до місць проведення масових заходів деяких предметів, таких як зброя, алкогольні напої або вибухові речовини", - йдеться в повідомленні.

Також у поліції закликають усіх небайдужих громадян до співпраці. Просять повідомляти про факти порушення чинного законодавства, виявлення підозрілих предметів і необхідність надання допомоги тим, хто її потребує.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС презентувало першу в історії Комунікаційну стратегію "Україна - держави Латинської Америки і Карибського басейну"

Україна й Чилі поглиблюють співпрацю для повернення викрадених РФ українських дітей

Польський бренд Sinsay відкриває магазини в трьох містах Київської області

На місці удару по Селидовому знайшли тіло загиблого підлітка - Донецька ОВА

Тимошенко: таких, як Мартиненко, завжди не вистачає

Зеленський подякував Швеції за допомогу, яка не тільки рятує життя українців, а й допомагає забезпечити довгостроковий мир і безпеку в Європі

Арахамія: смерть Мартиненка - велика втрата для української журналістики

Найближчими днями майже у всій Україні пройдуть короткочасні дощі, температурний фон не зміниться

Генштаб ЗСУ: Найбільш напруженою ситуація залишається на покровському напрямку, з найбільшою інтенсивністю ворог діє поблизу Новоселівки Першої

РФ знову скасувала Армійські міжнародні ігри, ймовірно, через брак персоналу й техніки - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА