Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Чотири випадки коронавірусу зафіксували у Києво-Печерській лаврі


В оприлюдненому в березні у ютубі відео намісник Лаври Павло, фактично, закликав свою паству ігнорувати запроваджені карантинні обмеження й далі ходити у храми
В оприлюдненому в березні у ютубі відео намісник Лаври Павло, фактично, закликав свою паству ігнорувати запроваджені карантинні обмеження й далі ходити у храми

У Києво-Печерській лаврі зафіксували чотири випадки коронавірусу – Кличко

У Києво-Печерській лаврі зафіксували чотири випадки коронавірусу, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Захворіли п’ять жінок віком від 29 до 71 року. 16 чоловіків від 24 до 82 років. В їхньому числі два медики. Також захворів восьмирічний хлопчик. Чотири випадки захворювань у Києво-Печерській лаврі», – сказав Кличко.

4 квітня Києво-Печерська лавра повідомила, що буде здійснювати богослужіння в закритому режимі (з онлайн-трансляцією).

В оприлюдненому в березні у ютубі відео намісник Лаври Павло, фактично, закликав свою паству ігнорувати запроваджені карантинні обмеження й далі ходити у храми: «Моліться, постуйте, ходіть до храму, причащайтесь і причащайте маленьких дітей», – казав він.

Поліція склала адмінпротокол на чоловіка, який уплав дістався столичного Гідпропарку

Поліція склала адміністративний протокол на молодого чоловіка, який намагався вплав дістатися спортивного майданчику на Гідпропарку, повідомляє столичне управління Нацполіції 6 квітня.

Як стверджують у пресслужбі поліції, хлопець вирішив потрапити на спортивний майданчик по воді після того, як його не пропустили поліцейські.

«Після роз’яснювальної роботи невідомий все одно проігнорував встановленні карантинні обмеження та почав пливти на інший берег річки, де його затримали поліцейські», – йдеться в повідомленні.​

Затриманого 21-річного хлопця доправили до районного управління поліції, де й склали адміністративний протокол за статтею про порушення карантину.

Ця санкція передбачає від 17 до 34 тисяч штрафу.

25 років без ремонту. Спалах коронавірусу «допоміг» з ремонтом у лікарні

4 квітня у Центрі легеневих хвороб у Львові помер 69-річний чоловік, який мав численні супутні захворювання. Це перша смерть, підтверджена, від COVID-19. Людей із підозрою на коронавірус із усієї Львівщини шпиталізують у Львівську обласну інфекційну лікарню, де зараз 66 пацієнтів.

Загалом в області 27 людей із підтвердженим коронавірусом. Наразі, при такій кількості хворих, медичний персонал забезпечений захисними костюмами і достатньо апаратів ШВЛ, переконують медики. Але при високому рівні епідемії хворих лікуватимуть у місцевих лікарнях, де забезпечення значно гірше, аніж в обласних. Які умови і яка ситуація у Стебницькій міській лікарні? Читайте у матеріалі.

Нью-Йорк: у тигра в зоопарку діагностували коронавірус

У тигра в зоопарку американського Нью-Йорка діагностували новий коронавірус. Вважається, це перший підтверджений випадок інфікування тварини в США.

Тигр, ймовірно, підхопив вірус від співробітника зоопарку, який був інфікований, але не мав симптомів, повідомили в адміністрації зоопарку. Шість інших тигрів та левів також захворіли, але їхня хвороба наразі не встановлена.

У зоопарку вирішили взяти аналізи в однієї з тварин після того, як у левів і тигрів з’явилася низка симптомів, включно із сухим кашлем, хрипами та втратою апетиту.

Зоопарк взяв аналізи лише в однієї тварини, оскільки для того, щоб отримати зразки, необхідно застосувати анестезію і нейтралізувати звіра.

Як переживають карантин айтішник, вчителька, кур'єр, офіціантка, кухар та актор

Із 6 квітня в Україні почали діяти нові правила карантину. Відтепер у громадських місцях не можна перебувати без маски чи респіратора на обличчі, ходити групами більше ніж по двоє та відвідувати парки, сквери або ж прибережні зони. При цьому попередні правила, введені ще 17 березня, продовжують діяти. Йдеться про заборону роботи закладів розваг і громадського харчування та обмеження руху транспорту.

Загалом карантин триває в Україні вже четвертий тиждень. Частині громадян довелося перейти на роботу дистанційно, а хтось її і взагалі втратив. Як українці переживають карантин? Що він змінив у їхньому повсякденному житті? Та що робити далі? Свої історії розповідають представники різних професій: ІТ-спеціаліст, вчителька, кур'єр, актор, кухар та офіціантка.

Reuters: у Китаї зростає кількість безсимптомних інфікованих коронавірусом. Вони можуть спричинити другу хвилю епідемії

Після двох місяців ізоляції Ухань – колись світовий епіцентр спалаху коронавірусу – потроху починає повертатися до звичайного життя: там знову працює метро і відчиняються торговельні центри.

Та у той час як з 8 квітня столиця провінції Хубей готується знову дозволити людям покидати місто, китайські чиновники повідомляють про зростання кількості безсимптомних випадків інфікування коронавірусом.

6 квітня на тлі попередніх заяв Китаю про поліпшення ситуації з COVID-19 усередині країни у заяві Національної комісії з охорони здоров’я заявили, що станом на кінець дня у неділю було виявлено 78 нових безсимптомних випадків інфікування, порівняно з 47 випадками днем раніше, повідомляє інформаційна агенція Reuters.

Чи дійсно це спричинить другу хвилю пандемії? Читайте в матеріалі.

Іранський депутат назвав «правильним» збиття літака «МАУ» і заявив, що нікого з причетних не затримали

Ніхто з військових не був заарештований у зв’язку зі збиттям українського літака в січні 2020 року, заявив 5 квітня член комісії з питань законодавства та юстиції парламенту Ірану Хассан Норузі. Він також назвав це збиття вірним кроком з боку іранських військових, повідомляє іранська служба Радіо Свобода з посиланням на місцеве ЗМІ.

«Іранські військові вчинили добре, збивши пасажирський літак. Всупереч офіційним заявам, через збиття не було жодних арештів», – сказав політик та клірик середнього рангу Норузі в коментарі місцевому щоденному виданню Hamdeli.

Ультраконсервативний речник парламентської комісії додав, що літак нібито «вже не був під контролем диспетчерської вежі, а опинився під контролем Америки».

Більше того, Норузі наполягав на тому, що літак «Міжнародних авіаліній України» нібито був в Ізраїлі за тиждень до атаки і там «його систему безпеки було зламано та перехоплено управління».

Погода в Києві «спричиняє накопиченню» шкідливих речовин – рятувальники

Державна служба України з надзвичайних ситуацій попереджає, що характер погоди в Києві є несприятливим для людей, чутливих до чистоти повітря.

«Станом на 7:00 6 квітня у Києві спостерігається область високого тиску з антициклонічним характером погоди, що характеризується слабким вітром, підвищенням температури в приземному шарі. Така ситуація перешкоджає перемішуванню атмосферних шарів повітря та спричиняє накопиченню забруднюючих речовин на поверхні землі», – ідеться в повідомленні.

Рятувальники вказують, що зазвичай у другій половині дня ситуація стабілізується. Водночас у ДСНС попереджають, що ситуація повторюватиметься в найближчі кілька днів.

Пам'ятайте про довкілля!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини й ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG