09:21 16.04.2019

Україна перебуває на передовій боротьби за демократію

1 хв читати
Україна перебуває на передовій боротьби за демократію

Україна визначила, що її майбутнє – в родині європейських країн, і протягом останніх років вона перебуває на передовій боротьби за демократію і захист визнаних світом цінностей, сказав в інтерв'ю словацьким ЗМІ прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Як повідомляє прес-служба Кабміну, розмова зі словацькими журналістами відбулася напередодні робочого візиту глави українського уряду до Словаччини. В.Гройсман відвідає Братиславу у вівторок, 16 квітня.

"Ми вдячні за співпрацю, що вже відбувається, і за підтримку. Сьогодні ми перебуваємо на передовій боротьби за демократію. Нам важливо відновити контроль за своїми кордонами. І наше завдання зробити все, аби ключ до миру в Україні був використаний", - сказав прем'єр.

Він розповів, що темою його переговорів із владою Словаччини стане політичний діалог, поглиблення економічного та прикордонного співробітництва.

За словами В.Гройсмана, за десять місяців минулого року обсяг двосторонньої торгівлі між Україною та Словаччиною перевищив $1 млрд із позитивним для України сальдо. Великий інтерес для обох країн становлять проекти в енергетиці, також актуальною є взаємодія в логістиці і транзиті товарів, у розвитку добувної промисловості, енергоефективності, підтримці малого та середнього бізнесу, в розвитку регіонального співробітництва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти знову завдали удару по Харкову і Дергачах, є постраждалий - обладміністрація

МОН України затвердило скорочені освітні програми українознавчого компонента для школярів за кордоном

Кількість загиблих у Харкові зросла до семи - ДСНС

Спецслужби РФ мають намір активізувати диверсійну діяльність проти країн НАТО - ISW

Окупанти завдали ударів по цивільній залізничній інфраструктурі Харківщини, поранені шестеро залізничників

Звільнені від відбування покарання перші ув'язнені, які підуть на фронт

Зеленський про атаку на Харків: Російські терористи користуються браком ППО і можливостей знищувати пускові установки РФ поблизу кордонів

Кількість загиблих у Харкові зросла до шести - обладміністрація

Прикордонники не беруть до уваги застосунок "Резерв+" під час перетину кордону

На сумському напрямку у ворога зосереджені певні сили, але їх недостатньо для удару стратегічного рівня - Держприкордонслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА