07:00 09.07.2018

У Туреччині відбудеться інавгурація Ердогана

2 хв читати
У Туреччині відбудеться інавгурація Ердогана

Реджеп Таїп Ердоган у понеділок принесе присягу і знову вступить на посаду президента Туреччини.

Церемонія інавгурації відбудеться в парламенті Туреччини о 16:00 за місцевим часом. Потім Р.Т.Ердоган відправиться в президентський палац, де пройде церемонія, присвячена зміні устрою влади в країні - переходу від парламентської форми правління до президентської.

Крім того, в понеділок оголосять новий склад кабінету міністрів Туреччини. Число міністрів в уряді Туреччини скоротиться з 21 до 16 внаслідок об'єднання низки міністерств.

За підсумками виборів Туреччина почала перехід від парламентської форми правління до президентської. В результаті буде скасована посада прем'єр-міністра, а президент призначатиме високопоставлених чиновників, зокрема віце-президентів і міністрів.

Одна і та сама особа, згідно зі змінами до конституції Туреччини, зможе займати пост президента не більше двох разів. Однак, якщо парламент країни в період другого терміну глави держави прийме рішення про проведення дострокових виборів, чинний президент зможе висунути свою кандидатуру ще раз.

За даними турецького Центрвиборчкому, на підтримку Р.Т.Ердогана - кандидата від "Народного альянсу", який був сформований Партією справедливості і розвитку і Партією націоналістичної дії (MHP) - проголосувало більше 26, 3 млн (52,59%) виборців.

Кандидат від Республіканської народної партії (CHP) Мухаррем Індже отримав 30,64% голосів, лідер "Хорошої партії" Мераль Акшенер - 7,29% голосів, кандидат від Демократичної партії народів (HDP) Селахаттін Демірташ - 8,40% голосів, голова "Партії щастя" Темель Карамоллаоглу - 0,89% голосів, лідер партії "Батьківщина" Догу Перінчек - 0,20% голосів.

Крім того, Партія справедливості і розвитку з 42,56% голосів виборців отримала 295 мандатів в парламенті, Республіканська народна партія - 146 мандатів, Демократична партія народів (HDP) - 67 місць, Партія націоналістичної дії (MHP) - 49 мандатів, Хороша партія - 43 мандати.

Очікується, що в понеділок після затвердження нового складу кабінету міністрів, буде скасований режим надзвичайного стану в Туреччині, введений влітку 2016 року після спроби державного перевороту.

Режим НС в Туреччині був введений в липні 2016 року після невдалої спроби державного перевороту в країні. В результаті заворушень в ніч з 15 на 16 липня 2016 року за участю військової техніки в Анкарі та кількох інших турецьких містах загинули близько 250 осіб, понад 2 тис. осіб отримали поранення.

Влада Туреччини підозрює в підготовці перевороту опозиційного турецького богослова Фетхуллаха Ґюлена, який проживає в США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по критичній інфраструктурі Харкова, інформація про постраждалих уточнюється

Окупанти обстріляли Малоданилівську громаду Харківської області

САП і НАБУ повідомили ексголові «Полтавапаливо» про підозру в завданні майже 13 млн грн збитків

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

Окупанти атакують уздовж майже всієї лінії фронту, від початку доби було 82 ворожі штурми - Генштаб

За ексзаступника керівника Офісу президента Смирнова внесли заставу в десять млн грн

Гетманцев анонсує цілодобові пости і відеоспостереження на тютюнових фабриках

Міністри оборони України та США обговорили поточну ситуацію на полі бою та відновлення бойових бригад

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА