07:12 31.07.2020

Україна направила ноту протесту МЗС РФ через черговий "гумконвой" на Донбас

1 хв читати
Україна направила ноту протесту МЗС РФ через черговий "гумконвой" на Донбас

Міністерство закордонних справ України (МЗС) направило ноту протесту російському МЗС у зв'язку з черговим вчиненням Росією міжнародно-протиправного діяння проти українського суверенітету, повідомила прес-служба зовнішньополітичного відомства.

"30 липня 2020 року російською стороною здійснено чергове незаконне переміщення на територію України через російські прикордонні пункти пропуску "Донецьк" і "Матвєєв Курган" і закриті українською стороною прикордонні пункти пропуску "Ізварине" і "Успенка" т.зв. "гуманітарного конвою" для жителів тимчасово окупованих Російською Федерацією територій України в Донецькій і Луганській областях", - йдеться в повідомленні.

У відомстві наголосили, що російський вантаж укотре перемістили на територію України з порушенням норм і принципів міжнародного права, чинних двосторонніх угод, законодавства України та раніше узгоджених модальностей доставки гуманітарних вантажів.

"Вони, серед іншого, передбачають супровід представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста легальних гуманітарних вантажів і їх обов'язкове оформлення представниками прикордонних і митних органів України", - зазначили в міністерстві.

У МЗС також вимагають від російської сторони в подальшому при організації таких "гуманітарних конвоїв", запланованих на 27 серпня, 29 жовтня, 26 листопада і 17 грудня, неухильно дотримуватися міжнародного права, законодавства України та своїх міжнародних зобов'язань.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА