08:55 18.01.2021

Південна Корея зможе досягти колективного імунітету до COVID-19 до листопада

2 хв читати
Південна Корея зможе досягти колективного імунітету до COVID-19 до листопада

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін прогнозує, що країна зможе домогтися формування колективного імунітету до COVID-19 до листопада.

"Південна Корея безумовно не відставатиме (в досягненні колективного імунітету), а, ймовірно, зможе досягти його набагато швидше порівняно з іншими країнами", - сказав Мун Чже Ін під час прес-конференції.

Він зазначив, що з лютого до вересеня планується завершити першу фазу вакцинації.

"Я думаю, що до того часу ми зможемо досягти загального рівня колективного імунітету", - сказав Мун Чже Ін.

"Коли почнеться друга фаза вакцинації і в четвертому кварталі завершиться вакцинування всіх, хто випав з першої фази, найпізніше в листопаді, буде досягнуто повного колективного імунітету", - заявив глава республіки.

Раніше в понеділок прем'єр-міністр Чон Се Гюн на засіданні уряду повідомив, що перший вітчизняний препарат для лікування коронавірусу COVID-19 від компанії Celltrion Inc. використовуватиметься з початку лютого.

"Ми очікуємо, що препарат буде використовуватися з початку наступного місяця в антивірусній терапії на місцях, якщо процес перевірки триватиме легко", - зазначив прем'єр-міністр.

Минулого тижня компанія Celltrion оголосила, що провела дослідження на 327 пацієнтах з COVID-19 для оцінки ефективності та безпеки препарату CT-P59, також відомого як Regdanvimab. Згідно з ним, ліки дозволили знизити частоту розвитку важких випадків захворювання, що вимагають госпіталізації, на 54%.

Пік зараження COVID-19 у Південній Кореї був зареєстрований 25 грудня, тоді кількість нових випадків досягла 1240 за добу.

Відтоді спостерігаються ознаки уповільнення поширення захворювання.

Так, за даними Корейського агентства з контролю і профілактики захворювань, за минулу добу зареєстровано всього 389 випадків COVID-19, загальна кількість заражених за час пандемії досягла 72 тис. 729 осіб.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА