12:15 18.11.2020

Кубраков розповів, як за рік вдалося відремонтувати близько 4 000 км доріг

2 хв читати

 

За останній рік в Україні суттєво збільшилась кількість відбудованих та відремонтованих доріг. При цьому вперше було введено незалежну перевірку якості робіт, а кількість учасників одного тендеру зросла до 3,4. Про це розповів голова Укравтодору Олександр Кубраков, звітуючи про підсумки року роботи на чолі державного агентства.

«Я персонально відповідаю за кожну витрачену гривню у цьому році. Будь-які спекуляції закінчаться спекуляціями, а побудовані дороги залишаться на десятиліття. Результати нашої роботи дуже помітні в цьому році, їх не вдасться заховати, і сказати що це було побудовано у минулі роки – це все побудовано/добудовано у 2020 році. Більше, ніж в будь-який інший рік за весь період Незалежності», - заявив він.

Ці слова підтверджують цифри: якщо у 2019 році Укравтодор відновив лише 947 км доріг, то за неповний 2020 рік вже відремонтовано 3 900 км з 4 200 км запланованих, а наступного року агентство має намір побудувати та відремонтувати 6 800 км.

Відтепер одну дорогу ремонтують одразу в кількох областях, а які саме дороги відновляти вирішує не політична доцільність, а Методологія пріоритизації ремонтів.

Крім того, цьогоріч Укаравтодор активно відновлює мости. «Уже відремонтовано 78 мостів та шляхопроводів, всього у 2020 введемо у експлуатацію 100 штучних споруд. Вже ввели в експлуатацію чотири мости-довгобуди – в Івано-Франківській, Закарпатській та Чернівецькій областях. Відбудовані мости у Донецькій області, які зруйновані за роки війни на Сході України», - повідомляє Укравтодор.

Ключовим проєктом став Запорізький міст, рух по якому почнуть відкривати вже до кінця року. За словами Кубракова, контракт передбачає завершення робіт за 4 роки, але завдяки залученню 500 спеціалістів і цілодобовому режиму будівництва мости здадуть в експлуатацію вже за 2 роки.

При тому якість будівництва мостів, як і доріг, вперше контролює незалежний технагляд. Флагманські проєкти – австрійський технагляд на Запорізькому мості та будівництво бетонної дороги Н-31 у Полтавській області. Як зауважив Кубраков, незалежний технагляд працює на кожному третьому кілометрів доріг.

Як показали результати соціологічного дослідження групи Рейтинг, 76% українців відзначають покращення якості доріг і збільшення ремонтів за останній рік.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мінагрополітики доопрацьовує низку проєктів щодо впровадження земельної реформи

Обмеження е/е в суботу будуть удвічі меншими - "Укренерго"

"Укренерго" залучить у KfW кредит на реконструкцію підстанції у Львівській області

Перед усіма органами держвлади стоїть завдання зменшити споживання електроенергії - Шмигаль

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. стане основою української переговорної позиції під час вступу до ЄС - Стефанішина

Новий порядок розподілу лімітів запрацює із суботи в тестовому режимі, ситуація з е/е має покращитися - перший заступник глави Міненерго

Розмови про дефіцит держбюджету-2025 передчасні, Мінфін шукає додаткові внутрішні джерела фінансування оборони - міністр

Україна в реструктуризації євробондів розраховує на часткове списання боргу - міністр фінансів

"Укренерго" на останній робочий день встановило ліміти споживання е/е для кожного регіону на всю добу

Інвестфонд Inzhur планує залучити до 10 тис. інвесторів для приватизації готелю "Україна"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА