21:07 12.10.2018

Завершилося розмінування шести сіл під Ічнею

2 хв читати
Завершилося розмінування шести сіл під Ічнею

Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомляє про завершення робіт з розмінування 4 сіл Ічнянського та 2 сіл Прилуцького району Чернігівської області, розташованих поблизу 6-го арсеналу Міноборони України, на якому в ніч на 9 жовтня почалася пожежа із детонацією боєприпасів.

"Протягом доби проводилася очистка 16 населених пунктів розташованих навколо арсеналу, завершені роботи в 6 населених пунктах (Заудайка, Мала Дівиця, Обичів, Бурімка, Безбородьків, Шеловичі). Протягом дня відпрацьовано 37 повідомлень населення про виявлення боєприпасів", - йдеться в повідомленні.

На сайті ДСНС також зазначається, що загиблих і травмованих унаслідок надзвичайної ситуації не зафіксовано.

Протягом дня на території арсеналу Міноборони спостерігалася одиночна детонація боєприпасів. Літаки Ан-32П і вертоліт Мі-8 ДСНС продовжували гасіння окремих осередків пожежі, здійснивши 39 скидів води (186 тонн), усього з початку робіт - 85 скидів (554 тонн).

Як повідомлялося, інформація про пожежу та вибухи боєприпасів на території складів 6-го арсеналу Міноборони України біля смт Дружба Ічнянського району надійшла о 3.30 вівторка, 9 жовтня. Постраждалих серед військовослужбовців, співробітників ЗСУ і цивільного населення в результаті вибухів боєприпасів немає.

Через НП евакуювали населення з 38 населених пунктів. Евакуйовано близько 12,5 тис. осіб. Окрім того, в обладміністрації повідомили, що 63 людини звернулися за медичною допомогою у зв'язку з поганим самопочуттям через задимленість.

За фактом НП на складах військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею "халатність" (ч.3 ст.425 КК України). У Службі безпеки України повідомили, що розслідують кілька версій пожежі на території складських приміщень в / ч ЗС України, зокрема, відпрацьовують версію про можливу диверсію.

У ніч на четвер в Міноборони заявили про ліквідацію пожежі на технічній території арсеналу в повному обсязі. Також було відзначено, що підрозділи ЗС України спільно з ДСНС здійснюють дії з ліквідації осередків задимлення і тління, очищають від мінно-вибухових предметів адміністративну територію, а також територію поблизу арсеналу.

Еще по теме

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Епіцентр" до кінця року планує завершити будівництво п'яти ТЦ і логістичного комплексу

Кабмін запровадив бронювання постачальників і волонтерів ЗСУ, навчання БПЛА, РЕБ і такмеду та пом'якшив критерії бронювання перевізників

Усі органи держвлади і держпідприємства до 31 грудня зобов'язані забезпечити економію е/е

Кабмін запровадив 50% квоту бронювання поліції, ДСНС і низки інших правоохоронців, давши право на винятки міністру оборони

Кабмін продовжив строки бронювання до року і розширив бронювання дефіцитних ВУС

Мінагрополітики доопрацьовує низку проєктів щодо впровадження земельної реформи

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. передбачає подальшу цифровізацію галузі

На фронті за день було 85 зіткнень, найгарячіша обстановка зберігається на Покровському напрямку - Генштаб

Війська РФ за добу скинули на територію України 52 УАБи, для ударів задіяли понад 460 БпЛА - Генштаб

Олена Зеленська на зустрічі з Бріжит Макрон: 12 медзакладів Франції стали побратимами українських лікарень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА