15:16 20.06.2018

Турчинов - за нові обличчя в політиці, але "з мозком, знаннями, досвідом, відповідальністю і мораллю"

2 хв читати
Турчинов - за нові обличчя в політиці, але "з мозком, знаннями, досвідом, відповідальністю і мораллю"

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов виступає за прихід в українську політику нових особистостей, однак підкреслює важливість наявності у цих людей хорошого багажу професійних знань, досвіду, відповідальності та моральних принципів.

"Політика - це теж професія, але, на превеликий жаль, у нас дивляться на роботу депутата як на систему збагачення, або як на можливість самоствердження, а не як на професію, пов'язану з розробкою законів і вимагає великого обсягу знань і досвіду", - сказав О.Турчинов в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він вважає, що оцінка кандидатів у народні депутати з такої точки зору в Україні не на першому місці.

"В результаті безсоромний популізм і позерство призводять до парламенту дуже багато дилетантів, людей, які ні за моральними, ні за професійними якостями, ні навіть за параметрами свого психічного здоров'я не годяться для цієї роботи. В результаті масова неврастенія, що часто панує в сесійній залі, передається і суспільству. Багато депутатів, не маючи можливості реалізувати себе як законодавці, реалізовують себе як бізнес-лобісти, клоуни, бійці або провокатори", - сказав секретар РНБО, висловивши думку, що кожними новими виборами ця сумна парадигма тільки посилюється.

При цьому він зазначив, що є прихильником того, щоб в український політичний простір прийшли дійсно нові обличчя, які володіють необхідними персональними та професійними якостями.

"Я - за нові обличчя. Але, крім обличчя, у політика має бути мозок, професійні знання, досвід, відповідальність, мораль", - підкреслив О.Турчинов.

Разом з тим, секретар РНБО звернув увагу на те, що часто "нове обличчя" в свідомості українського обивателя - це "добре забуте старе": "Особа, яка пару років не попрацювала міністром або депутатом, для обивателів стає новою".


Повний текст інтерв'ю О.Турчинова буде опублікований на сайті агентства "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

Дозвіл Україні бити по території РФ може бути розширений і це залежатиме від ситуації на полі бою – Білий дім

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА