День фінансів, 16 вересня: презентація держбюджету на 2020 рік, "Пенсійний фонд у смартфоні", створення ЖКГ-інспекції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 16 вересня: презентація держбюджету на 2020 рік, "Пенсійний фонд у смартфоні", створення ЖКГ-інспекції

528
Понеділок, 16 вересня. На сайті Верховної Ради з’явився текст проекту державного бюджету на 2020 рік. Що Кабмін пропонує Раді:
Зарплати і пенсії. Згідно з проектом закону «Про державний бюджет України на 2020 рік» мінімальна зарплата українців наступного року складе 4723 грн, середньомісячна заробітна плата по Україні становитиме 12 043 грн, а мінімальна пенсія – 1638 грн.
Виплата субсидій. У проекті держбюджету на 2020 рік 47,6 млрд грн передбачено на виплату субсидій. Влада не планує змінювати порядок розподілу виплат і їх призначення. Точні суми, які підуть на виплату субсидій, оголосять після затвердження Програми діяльності уряду.
Компенсація іпотеки. Кабмін у проекті Державного бюджету України на 2020 рік передбачив 64,3 млн грн на часткову компенсацію відсоткової ставки за кредитами комерційних банків, виданими в минулі роки на будівництво (реконструкцію) і придбання житла.
Курс долара, на якому будується бюджет. Як заявляє глава Мінфіну Оксана Маркарова, в бюджеті курс ще не закладається. Курс долара вказано в макропрогнозі. У ньому середній курс долара 28,2. Це той курс, на якому поки будується бюджет.
Коротко про інші важливі новини:
Нову програму співпраці з МВФ буде підписано до кінця року. Такий прогноз озвучила перший заступник НБУ Катерина Рожкова. За її словами, програма може бути трирічною. Раніше Bloomberg повідомив, що Україна веде переговори з Міжнародним валютним фондом про нову позику в розмірі близько 5 млрд доларів.
“Пенсійний фонд у смартфоні”. ПФУ починає впроваджувати в тестовому форматі новий електронний сервіс – мобільний додаток «Пенсійний фонд» У додатку можна буде побачити придбаний страховий стаж, відомості з електронної пенсійної справи, перегляд стану опрацювання звернень до ПФ тощо.
Новий орган центральної виконавчої влади – ЖКГ-інспекція. В Україні планують створити житлово-комунальну інспекцію, яка здійснюватиме контроль над тим, щоб споживачі і постачальники послуг діяли відповідно до законів і договорів про обслуговування. На порушників накладатимуться штрафи.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас