17:55 25.05.2020

На Київщині інфікованих коронавірусом виявили в одному гуртожитку і трьох лікарнях

2 хв читати
На Київщині інфікованих коронавірусом виявили в одному гуртожитку і трьох лікарнях

Спалах захворюваності на COVID-19 виявлено в одному гуртожитку Київської області і трьох лікарнях, повідомляється на сторінці обласної державної адміністрації (ОДА) у соцмережі Facebook.

За інформацією т. в. о. голови Київської ОДА Василя Володіна, спалах захворюваності на COVID-19 стався в гуртожитку Переяслава, який розташований на території студмістечка, де живе загалом 165 осіб.

Як повідомив керівник області, інфікованого виявили випадково. Після того, як його прооперували внаслідок побутової політравми, було зроблено ПЛР-тест. Він показав наявність коронавірусної інфекції. "Уже встановлено коло контактних осіб, яким роблять необхідні аналізи. За результатами буде зрозуміло, чи є необхідність вводити стан обсервації", - зазначив Володін.

Крім того, у зв'язку з виявленням хворих на коронавірус, в області припинили госпіталізацію Бородянська і Миронівська центральні районні лікарні. А прийом реанімаційних хворих - Тетіївська ЦРЛ. Водночас відновила свою роботу Васильківська центральна районна лікарня, яку раніше закрили з вищеназваних причин.

Водночас епідеміологічний стан у гуртожитках Київської області, в яких раніше були виявлені інфіковані, поступово стабілізується. "Сьогодні отримали позитивну новину про епідеміологічний стан у гуртожитку м. Українки, де раніше було зафіксовано спалах коронавірусу. Згідно з повторними аналізами, в цьому гуртожитку людей з цією хворобою немає. А значить, більше немає потреби в обсервації місцевих жителів, - зазначив Володін. - Аналогічна ситуація в гуртожитку Петропавлівської Борщагівки. І плануємо сьогодні зняти пост у гуртожитку Вишневого".

Як повідомлялося, в Київській області з вівторка, 26 травня, буде пом'якшено карантин: розпочне роботу транспорт, відкриються дитячі садки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА