12:59 26.01.2021

Зеленський лідирує у президентському рейтингу, за ним йде Порошенко, Тимошенко та Бойко - соцопитування КМІС

2 хв читати
Зеленський лідирує у президентському рейтингу, за ним йде Порошенко, Тимошенко та Бойко - соцопитування КМІС

Чинного главу держави Володимира Зеленського підтримали б 19,8% українців, упевнених у своєму виборі, якби найближчої неділі відбувалися вибори президента України, свідчать результати всеукраїнського опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 22 січня.

Серед тих, хто визначився з вибором, 15,7% проголосували б за лідера партії "Європейська солідарність", п'ятого президента Петра Порошенка, 11,8% - за лідера Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлію Тимошенко, 11,0% - за лідера партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка.

8,9% тих, хто визначився, підтримали б лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешка, 7,5% - голову політради партії "Опозиційна платформа - За життя", народного депутата Віктора Медведчука, 5,8% - екс-прем'єра, лідера партії "Українська стратегія" Володимира Гройсмана.

4,2% підтримали б блогера Анатолія Шарія, 3,4% - екс-прем'єра Арсенія Яценюка, 2,5% шоумена Сергія Притулу, 2,1% - лідера Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олега Тягнибока. Підтримка інших кандидатів - нижче 1%.

Із загальної кількості респондентів 19,2% також заявили, що не мають наміру брати участь у виборах, 9,4% - не визначились із вибором, 1,4% мають намір зіпсувати бюлетень, а 2,5% відмовилися відповідати.

Респондентам моделювалися дві пари другого туру президентських виборів, до якого могли вийти Зеленський і Порошенко, або Порошенко та Бойко.

У парі Зеленський і Порошенко 30,6% всіх респондентів підтримали б Зеленського, а Порошенку віддали б свій голос 24,9% респондентів, а серед тих, хто визначився з вибором, 55,2% підтримали б Зеленського, а 44,8% - Порошенка. Різниця між кандидатами перевищує похибку, тому в такій парі станом на кінець січня однозначно набирає більше Зеленський.

У парі Бойко та Порошенко 33,9% всіх респондентів проголосували б за Бойка, а 30,1% - за Порошенка. Серед тих, хто визначився з вибором, 53% проголосували б за Бойка, 47% - за Порошенка. Однак така різниця між кандидатами перебуває в межах похибки, тому формально за результатами опитування вони мають приблизно однакову підтримку.

Всеукраїнське опитування громадської думки проводилося методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів серед 1005 респондентів, що мешкають в усіх підконтрольних уряду регіонах України. Вибірка репрезентативна для дорослого населення віком 18 років і старше.

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і без урахування дизайн-ефекту) не перевищує: 3,1% - для показників, близьких до 50%, 2,7% - для показників, близьких до 25%, 2,1% - для показників, близьких до 12%, 1,4% - для показників, близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА