12:28 23.06.2020

У восьми областях України через негоду підтоплено житлові будинки, автодороги, вулиці й покрівлі шкіл

2 хв читати
У восьми областях України через негоду підтоплено житлові будинки, автодороги, вулиці й покрівлі шкіл

 Внаслідок інтенсивних дощів і поривів вітру 22-23 червня в Івано-Франківській, Чернівецькій, Кіровоградській, Вінницькій, Полтавській, Львівській, Одеській та Рівненській областях сталося падіння дерев, підтоплення значної кількості житлових будинків, господарських будівель, вулиць, автомобільних доріг, покрівель шкіл, будинків і житлових будинків, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

"В Івано-Франківській області вже декілька днів продовжуються інтенсивні дощі і прогнозуються ще, як мінімум, на два дні. Підіймається рівень води в річках, розливи річок підтоплюють житлові будинки, домогосподарства. У гірській місцевості активізувались зсувні процеси, які перекривають дороги. ДСНС залучає всі служби взаємодії, дорожні служби, нам допомагає поліція", - розповів начальник управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області Володимир Чернецький.

Крім того, стався порив дамби №5 на р. Черемош, протяжністю 10 м, а також підмито підпірної стіни бетонного берегоукріплення автодороги регіонального значення Р-62 "Чернівці-Верховина", протяжністю 50 м (наразі проїзд забезпечено). Жертв і постраждалих немає.

Так, підрозділи ДСНС відкачали 4 тис. 940 куб. води. Загалом було залучено 527 осіб і 137 од. техніки, з них від ДСНС 439 осіб і 113 од. техніки.

Раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков провів робочу нараду, на якій було скоординовано всі сили і засоби МВС для боротьби зі стихією в Івано-Франківській і Чернівецькій областях.

За словами Авакова, станом на 18:00 22 червня на території Івано-Франківської області через підтоплення постраждали населені пункти в п'яти районах.

"В епіцентрі негоди опинилися 31 житловий будинок та 37 господарств. Задіяно 123 поліцейських і 120 рятувальників, а також 62 одиниці службової техніки. Поліцейські і рятувальники заходять до кожного будинку і перевіряють, чи не залишилися там у небезпеці люди або домашні тварини, допомагають місцевій владі доставляти продукти першої необхідності. Організовано цілодобову роботу штабу. Поліцейські охороняють житло громадян, щоб уникнути мародерства", - зазначив Аваков.

У Чернівецькій області через сильні дощі піднявся рівень води в річках Прут, Черемош та Брусниця. Розмиті автошляхи та підтоплені мости в семи населених пунктах.

У селі Банилів Вижницького району також частково зруйнована дамба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість боїв на всій лінії фронту зросла до 73, найбільше зіткнень відбулося на покровському напрямку

Армія РФ від початку доби завдала ударів КАБами по Харкову і п'яти населених пунктах області

У Києві лімітів споживання е/е може вистачити тільки для забезпечення 76% потреб

"Укренерго" в неділю, 2 червня, введе ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

Зеленський провів першу в дипломатичній історії України зустріч із президентом держави Тимор-Лешті

Зеленський обговорив із членами Палати представників США посилення української ППО додатковими системами та ракетами

Олена Зеленська разом з естонською делегацією відвідали прийомну родину, для якої побудували дім

Війська РФ за день здійснили п'ять артобстрілів і три удари БПЛА по Нікопольському району, пошкоджено підприємство і ЛЕП

У Харкові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожого ракетного удару в ніч на 31 травня - Терехов

Сили оборони тримають під контролем 70% Вовчанська, у місті тривають бої - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА