RU
 

Підсумки 27.08: Місія МАГАТЕ та День авіаціїСюжет

Текст: ,  28 серпня 2022, 06:58
0
6576
Підсумки 27.08: Місія МАГАТЕ та День авіації
Фото: Энергоатом
МАГАТЕ сформувало склад місії на Запорізьку АЕС

Україна побоюється, що внаслідок російського обстрілу ЗАЕС може виникнути ядерна загроза; Українські пілоти демонструють найвищий клас, їх уміння стали легендою. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

МАГАТЕ сформувало місію в Україну

Міжнародне агентство з атомної енергії сформувало склад місії на Запорізьку атомну електростанцію. До складу місії входить голова МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі та ще 13 експертів із переважно нейтральних країн.

Зеленський відзначив досягнення української авіації та визнав її однією з найкращих

Президент Володимир Зеленський наголосив на заслугах українських льотчиків у війні проти російських окупантів. Він наголосив, що Росія сподівалася знищити нашу авіацію у перші години повномасштабного вторгнення, проте Повітряні сили України були збережені і з першого дня вторгнення з честю виконують бойові завдання. Зі слів президента, з початку війни 18 льотчиків отримали звання Героя України. Ще десятки відзначені державними нагородами.

РФ забирає з Криму військову техніку після ударів ЗСУ

Російські окупанти після ударів ЗСУ по Криму забирають із півострова військову техніку, а також посилюють ППО, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW). За даними ISW, російські війська продовжували передислокувати військову техніку з Криму до Росії, ймовірно, реагуючи на українські удари, що продовжуються.

Розвідка назвала причину активізації російської армії на сході

Російські війська посилили інтенсивність обстрілів на донецькому напрямку, щоб відтягнути туди додаткові українські сили на тлі повідомлень про плани України щодо контрнаступу. За даними британської розвідки, російські сили просунулися до центру селища Піски, що неподалік Донецького аеропорту.

У ГУР повідомили, коли відбудуться вирішальні бої на фронті

Нинішня осінь буде вирішальним періодом у війні, вважають у Головному управлінні розвідки Міноборони. Зимовий період буде складним, але заплановані Україною заходи мають бути успішними. При цьому в розвідці прогнозують, що бойові дії взимку можуть бути не такими активними.

https://korrespondent.net/ukraine/4510001-v-hur-nazvaly-sroky-reshauischeho-peryoda-voiny

Морякам дозволили виїжджати за кордон

Українські моряки все ж таки зможуть виїжджати за кордон, але виключно після погодження питання з військкоматом. Виїжджати за кордон буде дозволено чоловікам, які є членами екіпажів морських та річкових суден та продовжують працювати на судах. А також студентам (курсантам) навчальних закладів, які мають пройти практичну підготовку на судні.

У Кабміні прогнозують найскладніший опалювальний сезон в історії України

Головний ризик опалювального сезону – терористичні акти Росії проти критичної інфраструктури України. Наразі Україна готова до опалювального сезону на 75%. Кабмін робить усе, щоб усі українці цієї зими були з теплом та світлом.

Міноборони США замовило додаткові NASAMS для України

Пентагон уклав контракт із компанією Raytheon Co. вартістю $182 млн на закупівлю зенітних ракетних комплексів NASAMS для України. Кошти виділені в рамках так званої "ініціативи сприяння безпеці України", що реалізується Вашингтоном. Також Міноборони США виділяє 400 млн. доларів на збільшення виробництва ракет GMLRS.

Київ та Кишинів скасували дозволи на міжнародні вантажні перевезення

Українські перевізники зможуть уже з 1 вересня їздити до Молдови за новими спрощеними правилами. Дозвільний режим збережуть для нерегулярних перевезень пасажирів. Також режим буде призначений для перевезень до третіх країн.

Україна припиняє співпрацю з РФ в атомній енергетиці

Уряд України розірвав угоду з Росією щодо співробітництва у галузі атомної енергетики. Угода передбачала спільне проектування, будівництво та експлуатацію атомних електростанцій, дослідження з безпеки АЕС, удосконалення ядерного паливного циклу, зберігання та переробку відпрацьованого ядерного палива та ін.

Сербія погодилася підписати угоду про посвідчення водія з Косово

У рамках діалогу за сприяння ЄС Сербія погодилася скасувати в'їзні/виїзні документи для власників косовських посвідчень особи, а Косово погодилося не запроваджувати їх для власників сербських посвідчень особи. 

Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Сюжети
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СюжетПідсумки 07.06: Жертви агресії і крок до ЄС
СюжетПольща - Україна 3-1. Онлайн-трансляція товариського матчу
СюжетПідсумки 06.06: Стратегія ЗСУ і план війни
СюжетПідсумки 05.06: Пожежа на НПЗ і кредит від США
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: РоссияУкраинаКиевСШАКосовоПентагонКрымавиацияграницаоружиеСербияМолдоваморякиатомная энергетикаКабмин УкраиныгрузоперевозкиМАГАТЭотопительный сезонатомная станцияразведкаВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі