11:56 25.04.2019

Саакашвілі просить голів Верховного і Касаційного адміністративного судів прискорити розгляд справ щодо позбавлення його громадянства і заборони на в'їзд до України

2 хв читати
Саакашвілі просить голів Верховного і Касаційного адміністративного судів прискорити розгляд справ щодо позбавлення його громадянства і заборони на в'їзд до України

Екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі звернувся до голови Верховного Суду України Валентини Данішевської та голови Касаційного адміністративного суду в складі Верховного Суду Михайла Смоковича прискорити розгляд справ щодо позбавлення його українського громадянства і заборони на в'їзд до України до 2021 року, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" його адвокат Руслан Чорнолуцький.

М.Саакашвілі в своїх зверненнях нагадує, що 7 грудня Касаційний адміністративний суд відкрив провадження за касацією на рішення Львівського окружного адмінсуду і Львівського апеляційного адмінсуду, які відмовили М.Саакашвілі у скасуванні рішення прикордонної служби про заборону йому в'їзду до України до 13 лютого 2021 року.

Також екс-президент Грузії просить голів Верховного і Касаційного адміністративного судів прискорити розгляд позову про визнання незаконності та скасування указу президента Петра Порошенка про позбавлення М.Саакашвілі громадянства України, який розглядається ще з початку 2018 року.

Як повідомлялося, в липні 2017 року президент України Петро Порошенко своїм указом позбавив М.Саакашвілі українського громадянства, коли той перебував у США.

10 вересня 2017 року М.Саакашвілі перетнув польсько-український кордон в оточенні своїх прихильників, що супроводжувалося протистоянням з прикордонниками і правоохоронцями. 22 вересня 2017 року Мостиський районний суд Львівської області визнав М.Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону України.

12 лютого 2018 року М.Саакашвілі затримали в ресторані в центрі Києва недалеко від офісу його партії "Рух нових сил", після чого доправили до аеропорту "Бориспіль" і відправили літаком до Польщі. У МВС України пояснили, що відповідно до вже ухвалених судових рішень М.Саакашвілі перебував на території України незаконно, а тому з "дотриманням усіх юридичних формальностей його було повернуто в країну, звідки він прибув, порушуючи вітчизняне законодавство".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА