RU
 

Постачальники газу заборгували удвічі більше, ніж населення - міністр

Корреспондент.net,  1 листопада 2019, 13:19
0
161
Постачальники газу заборгували удвічі більше, ніж населення - міністр

Підприємства теплокомуненерго заборгували за газ майже 36 мільярдів гривень, тоді як населення заборгувало за тепло менше 15.

 
На початок жовтні підприємства теплокомуненерго заборгували за газ 35,8 млрд грн, в той час як борг населення за тепло становить 14,8 млрд грн. Про це заявила міністр розвитку громад і територій Альона Бабак під час Години запитань до уряду у Верховній Раді у п'ятницю, 1 листопада.
 
 
"Ми бачимо величезний розрив у тому, що можуть отримати, зібрати зі споживачів підприємства і скільки вони заборгували постачальникам газу", - зазначила Бабак.
 
Вона підкреслила, що відомство вважає одиничні рішення у цій сфері недостатніми, так як вони не врегулюють питання системно.
 
"Уряд зараз працює над комплексним вирішенням питань погашення старих боргів, реструктуризації заборгованостей шляхом як тарифної політики, так і законодавчого врегулювання, з тим щоб до 2021 року забезпечити стабільну роботу підприємств галузі і передати повноваження з регулювання тарифів на місцевий рівень", - додала міністр.
 
Вона підкреслила, що згідно з українським законодавством про держрегулювання в сфері комунальних послуг, "встановлення тарифів на комунальні послуги нижчими від розміру економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво не допускається", а також відсутні правові підстави відшкодування з держбюджету заборгованості з різниці в тарифах, що утворилася після 1 січня 2016 року.
 
Відзначимо, за вересень заборгованість населення за комуналку знизилася на 2,1%, порівняно з серпнем, до 51 мільярда гривень.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: отоплениедолгиТеплозадолженность
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі