День фінансів, 27 січня: кредити "5-7-9%" від Привату, $10 млн на боротьбу з коронавірусом, капітальний ремонт Хрещатика — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 27 січня: кредити "5-7-9%" від Привату, $10 млн на боротьбу з коронавірусом, капітальний ремонт Хрещатика

1339
Понеділок, 27 січня. Тиждень починається з непоганих відсотків і гучних заяв:
Кредити 5-7-9% для бізнесу від ПриватБанку. ПриватБанк відкрив прийом заявок від підприємців і представників малого бізнесу на отримання пільгових кредитів у рамках нової державної програми стимулювання бізнесу «Доступні кредити 5-7-9%». В рамках програми українські підприємці можуть отримати кредит (або кілька кредитів) на розвиток бізнесу терміном до 5 років в сумі до 1,5 млн грн (по всій групі пов’язаних осіб за весь період дії програми).
Зниження тарифів на опалення. На скільки і чому. У Кабміні зробили роз’яснення для українців, що перерахунок плати за опалення залежить від типу палива, яке використовується постачальниками тепла в різних регіонах. Тариф на опалення перерахували вже в 124 містах України. Його вдалося знизити на 30% завдяки зниженню ціни на газ, яка в листопаді-2019 становила 6235,5 грн за тисячу кубометрів, а в грудні впала до 4276,7 грн.
“Неконституційне” збільшення пенсійного віку. Конституційний суд України визнав неконституційними положення, що передбачають поетапне збільшення пенсійного віку для окремих категорій осіб. КСУ виходить з того, що у працівників, які працювали у шкідливих умовах і погоджувалися на таку роботу через можливість отримання окремих пільг, були об’єктивні очікування, що вони мають право виходу на пенсію на особливих умовах.
Ярославський планує вийти на дорожньо-ремонтний ринок України. Бізнесмен і власник групи DCH Олександр Ярославський планує зайти на ринок дорожньо-ремонтних робіт. Він повідомив про плани створити українсько-іноземну компанію, проте не став розкривати деталі. За словами Ярославського, він зацікавлений в участі з будівництва аеродромів.
НБУ дозволив Rozetka надавати платіжні послуги. Національний банк зареєстрував “нового оператора послуг платіжної інфраструктури – ТОВ УАПРОМ За даними Youcontrol, кінцевими бенефіціарами ТОВУАПРОМ” є власник компанії Rozetka Владислав Чечоткін (50%) і його дружина Ірина Чечоткіна (50%), яка володіє ТОВ “Розетка УА”.
Десять мільйонів від Гейтса на боротьбу з коронавірусом. Фонд засновника компанії Microsoft Білла Гейтса і його дружини Мелінди Bill & Melinda Gates Foundation вирішив виділити 10 мільйонів доларів на заходи, пов’язані з боротьбою з поширенням смертельного коронавірусу з Китаю.
Таксі в/з аеропорту. Ціни по Європі. Проїзд на таксі в аеропорт або з нього в Європі залишається дорогим задоволенням. Про це йдеться в дослідженні порталу AirMundo. Середня ціна поїздки на таксі (статистика по Європі) від аеропорту до центру міста – 41 EUR. Або 1,99 EUR за кілометр.
Капітальний ремонт Хрещатика. У Києві в поточному році планують почати капітальний ремонт головної вулиці міста – Хрещатика, яка розташована на території Печерського і Шевченківського районів. Вулицю мають намір модернізувати, а для цього готують масштабний проект. “Київавтодор” має намір віддати 18 млн гривень за розробку проекту.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас