Доступність посилання

ТОП новини

Білий дім назвав склад делегації від США на інавгурацію Володимира Зеленського


Рік Перрі, міністр енергетики США, очолить американську делегацію на інавгурації Володимира Зеленського
Рік Перрі, міністр енергетики США, очолить американську делегацію на інавгурації Володимира Зеленського

Білий дім оголосив склад офіційної делегації США, яка візьме участь в інавгураціі Володимира Зеленського 20-го травня 2019 року.

Очолює делегацію міністр енергетики США Рік Перрі.

До делегації увійшли: Курт Волкер, спеціальний представник Держдепу США з питань України, Гордон Сондланд, посол США до ЄС, Александр Відман, директор департаменту Європейських справ в Раді Національної безпеки США при президенті, Джозеф Пеннінгтон, виконувач обов'язків голови дипломатичної місії США в Україні.

Спецпредставник Держдепу США Курт Волкер уже написав, що «нетерпляче чекає нагоди подякувати Петру Порошенку за тісну співпрацю між США та Україною, а також нагоди працювати над поглибленням цієї співпраці з президентом Володимиром Зеленським».

Щодо інших поважних гостей інавгурації Володимира Зеленського, то речниця Міністерства закордонних справ України Катерина Зеленко повідомила у Twitter, що окрім п’яти президентів (Латвії, Литви, Естонії, Грузії та Угорщини), на церемонію прибуде віце-президент Туреччини, прем’єр-міністр Молдови, віце-прем’єри Білорусі, Румунії, Словаччини та Болгарії, міністр оборони Канади, міністр з питань Європи Франції, очільник МЗС Польщі та «понад 40 інших високих представників».

Де і що відбуватиметься?

Уже відомо, що події інавгурації Володимира Зеленського проходитимуть на трьох локаціях у Києві.

Згідно з отриманою Радіо Свобода інформацією, програма заходів така:

  • із 10:00 до 11:00 Зеленський на урочистому засіданні Верховної Ради України складе присягу президента України українському народові;
  • із 11:05 до 11:20 у Маріїнському палаці президент Зеленський братиме участь у церемонії представлення командувачів видами Збройних сил України та в церемонії підняття державного прапора України;
  • із 11:20 до 11:50 у Маріїнському палаці президент України Володимир Зеленський та перша пані Олена Зеленська прийматимуть вітання від глав іноземних делегацій;
  • на 12:00 – 13:30 прийняття для глав іноземних делегацій із нагоди вступу Володимира Зеленського на посаду президента України.

У зв'язку із урочистостями з нагоди інавгурації президента вулиці урядового кварталу в центрі Києва 20 травня будуть перекриті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG