08:09 26.10.2018

Київ скористається скандинавським досвідом у створенні велоінфраструктури

2 хв читати
Київ скористається скандинавським досвідом у створенні велоінфраструктури

Столичні чиновники, для створення сприятливих умов пересування на велосипедах, перейматимуть досвід створення велоінфраструктури у Данії і Швеції, повідомили в Київській міській державній адміністрації.

Як повідомляється на сайті мерії, заступник голови КМДА Дмитро Давтян у рамках Міжнародного семінару зі стратегічного планування та оцінки ефективності управління дорожнім сектором PIARC провів зустріч з представниками Данії і Швеції. Сторони обговорювали скандинавський досвід у формуванні велопростору у великому місті.

"Зараз наша мета - проаналізувати міський простір і реально оцінити можливості для розвитку велоінфраструктури. Разом з тим, українська столиця лише кілька років дійсно активно займається цим питанням, а відкриття влітку системи громадського прокату велосипедів bikesharing - лише один з перших кроків. Для того, щоб пересування містом на велосипеді було дійсно безпроблемним, маємо багато чому навчитися і чимало змінити - як в організації простору, так і в підходах до планування", - заявив Д.Давтян.

На його думку, в Києві не менш важливо підвищити культуру - як водіїв, так і пішоходів: щоб "кожен не тільки рухався правильно, не перешкоджаючи руху іншого, але і поважав його".

Як свідчить доповідь представників Данії, в Копенгагені 40% транспорту - велосипеди, в найближчі п'ять років цей показник досягне 50%. Що стосується української столиці, то згідно зі Стратегією розвитку Києва до 2025 року, 5% всіх поїздок мають здійснюватися велосипедним транспортом. Створення цілісної велосипедної інфраструктури дозволить місту зменшити затори на дорогах, знизити рівень шкідливих викидів в атмосферу, покращити здоров'я жителів Києва і зменшити рівень травмування у ДТП.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через "Резерв+" оновили свої дані майже 190 тис. жінок - Міноборони України

У допитах Баканова не було процесуального сенсу, конспірологія про його недоторканність недоречна - перший заступник директора ДБР

У Дніпрі внаслідок ракетної атаки вже восьмеро постраждалих, із них двоє дітей - МВС

Через негоду знеструмлені споживачі 68 населених пунктів у Львівській та Сумській областях - Міненерго

У справі про прорив ворога на Харківщині допитано військове керівництво і бійців, правоохоронці вивчають секретні документи - перший заступник директора ДБР

Унаслідок російських обстрілів на Херсонщині поранені чотири людини - голова ОВА

В результате российских обстрелов в Херсонской области ранены 4 человека – глава ОВА

Довідка про здобувача освіти тепер доступна для формування в ЄДЕБО - Міносвіти

Наративи депутатів-держзрадників тотожні тезам Путіна перед вторгненням в Україну - перший заступник директора ДБР

Перший заступник директора ДБР: Справа про держзраду Дубінського на завершальному етапі, на суді почуємо багато цікавого

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА