RU
 

Посол США в Німеччині перебуває в ізоляції - ЗМІ

Корреспондент.net,  13 січня 2019, 06:18
0
643
Посол США в Німеччині перебуває в ізоляції - ЗМІ
Річард Гренелл і Ангела Меркель

Політична еліта ФРН уникає зустрічей з Річардом Гренеллом, і навіть Ангела Меркель тримає його на відстані, стверджує Der Spiegel.

 
Німецька правляча еліта уникає посла США в Німеччині Річарда Гренелла, пише журнал Der Spiegel.
 
За інформацією видання, у Берліні американський представник практично перебуває в політичній ізоляції. Це пов'язано з тим, що Гренелл намагається втручатися у внутрішні справи ФРН.
 
Нагадаємо, раніше газета Bild повідомила, що він розіслав німецьким компаніям листи, у яких попередив про можливість введення санкцій з боку США через підтримку будівництва газопроводу Північний потік-2.
 
Зазначається, що посли США в Німеччині завжди займали особливе місце серед дипломатів, вони мали тісні зв'язки з представниками канцлера і важливих міністерств ФРН, на їхні запрошення відгукувалися провідні німецькі політики. Однак, як стверджує журнал, Гренелл користується зовсім іншою репутацією.
 
"У Берліні він для багатьох перетворився на персону нон грата. Люди при владі уникають його, багато дверей для нього закриті", - наголошує видання.
 
За його даними, навіть канцлер Ангела Меркель "тримає Греннела на відстані", а німецькі депутати намагаються зустрічатися з ним поза стінами Бундестагу і зазвичай не запрошують пресу.
 
 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: СШАГерманияДипломатияФРГпосолдипломатические отношенияпосольство США
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі