09:00 01.05.2020

Учасникам злочинної схеми постачання комплектуючих до військової техніки, що ухилились від сплати податків майже на 50 млн грн, повідомили про підозру

2 хв читати
Учасникам злочинної схеми постачання комплектуючих до військової техніки, що ухилились від сплати податків майже на 50 млн грн, повідомили про підозру

Чотирьом підозрюваним у злочинній схемі постачання комплектуючих для військової техніки на державні підприємства Державного концерну "Укроборонпром", повідомлено про підозру в умисному ухиленні від сплати податків на суму майже 50 млн грн, повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"При узгодженні прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру в умисному ухиленні від сплати податків на суму 49,342 млн гривень і легалізації цих коштів 4 особам, серед яких 2 фактичних керівники ТОВ "Оптимумспецдеталь", колишній директор цього товариства і бухгалтер", - йдеться в повідомленні на сайті САП.

В інформації зазначається, що під час досудового розслідування встановлено, що в 2015 році двоє осіб, які фактично здійснювали управління товариством "Оптимумспецдеталь", розробили злочинну схему постачання комплектуючих для військової техніки на державні підприємства ДК "Укроборонпром" з ухиленням від сплати податків від таких операцій.

"До реалізації злочинної схеми особи за грошову винагороду залучили одного чоловіка, якого призначили на посаду директора товариства і бухгалтера, хоча жодних спеціальних знань у нього не було", - йдеться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що фактичне здійснення бухгалтерської діяльності підприємства було покладено на ще одну учасницю злочинної схеми - бухгалтерку одного з підконтрольних організаторам схеми підприємств.

Згідно з погодженою схемою, організатори забезпечували оформлення договорів на поставку товарів до підприємств Концерну. Ці товари не мали легального джерела походження - ні реально, ні документально не були придбані товариством "Оптимумспецдеталь".

"Для приховування цього факту були створені фіктивні підприємства, які маскували реальне походження комплектуючих і створювали формальне законне джерело походження цих товарів", - підкреслили в САП.

Так, шляхом відображення в податковому обліку безтоварних операцій з суб'єктами господарювання, формували податковий кредит і підвищували собівартість товарів, які фактично були придбані на безоплатній основі. Отримані з операцій безготівкові кошти в подальшому переводилися в готівку, але податки на додану вартість і прибуток не сплачувались.

"Таким чином, за 2015 - 2018 роки суспільство ухилилося від сплати податків на загальну суму 49,342 млн грн", - резюмували в прокуратурі.

Учасникам злочинної схеми інкримінується організація і скоєння особливо тяжких злочинів, передбачених ч.3 ст.212 та ч.3 ст.209 КК України.

Слідство триває.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість бойових зіткнень на лінії фронту зросла до 66

У НАТО відбудуться засідання міністрів оборони альянсу, групи "Рамштайн" і Ради Україна-НАТО

У Миколаївській області є влучання в нежитлове приміщення, попередньо без постраждалих

Через Резерв+ оновили свої дані 1 млн 480 тис. військовозобов'язаних, серед них 220 тис. жінок - Міноборони України

У Харкові тимчасово відселяють людей, щоб знешкодити ворожий боєприпас, що не розірвався

У Миргородському районі одна людина постраждала після ракетної атаки РФ

У Харкові з-під завалів витягли ще одного постраждалого, їхня загальна кількість сягнула семи

Авіаційна служба Малаві втратила контакт із літаком, на якому летів віцепрезидент країни та особи, котрі його супроводжували

МВС спростувало повідомлення про винагороду за допомогу у виявленні осіб, які ухиляються від мобілізації

У Запорізькій області внаслідок атаки КАБами постраждали троє місцевих жителів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА