12:04 10.02.2021

Більше ніж половина українців не задоволена заходами Зеленського щодо боротьби з COVID-19 - опитування "Рейтингу"

3 хв читати
Більше ніж половина українців не задоволена заходами Зеленського щодо боротьби з COVID-19 - опитування "Рейтингу"

Президент України Володимир Зеленський очолює рейтинг довіри до політиків у країні, проте 59% українців не задоволені його заходами щодо боротьби з COVID-19, свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 6-8 лютого.

За результатами опитування, рейтинг довіри до політиків очолює Зеленський, якому довіряють 38% опитаних, не довіряють - 58%.

Меру Києва Віталію Кличку довіряють 34%, не довіряють - 54%, екс-прем'єру Володимиру Гройсману довіряють 32%, не довіряють - 58%, голові Верховної Ради Дмитру Разумкову довіряють 26% і не довіряють - 37%, ще 33% не знають його.

Лідерці "Батьківщини" Юлії Тимошенко довіряють 25%, не довіряють - 72%, лідеру партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрію Бойку довіряють 24%, не довіряють - 56%, п'ятому президенту Петру Порошенку довіряють 23%, не довіряють - 74%, главі МВС Арсену Авакову довіряють 21%, не довіряють - 66%. Екс-прем'єру Арсенію Яценюку довіряють 20%, не довіряють - 74%, міністру охорони здоров'я Максиму Степанову довіряють 12%, не довіряють - 33% (не знають такого - 51%), нинішньому главі уряду Денису Шмигалю довіряють 12%, не довіряють - 54%, третина не чули про такого.

Згідно з дослідженням, за останні кілька місяців рівень задоволеності роботою органів влади у сфері боротьби з епідемією підвищився.

Зокрема, 39% опитаних задоволені діяльністю президента у боротьбі з епідемією коронавірусу (57% - не задоволені), діяльністю Міністерства охорони здоров'я задоволені 33%, не задоволені - 65%, діяльністю Міністерства внутрішніх справ задоволені 29%, не задоволені - 61%, діяльністю Кабінету Міністрів задоволені 25%, не задоволені - 69%, а роботою Верховної Ради задоволені 20%, не задоволені - 75%.

Водночас 57% опитаних вважають оптимальними заходи, запроваджені владою щодо боротьби з коронавірусом, 21% вважають їх занадто м'якими (найбільше серед старшого покоління), 9% - навпаки занадто жорсткими (молодь та середній вік). За останні кілька місяців спостерігається зростання кількості тих, хто оцінює заходи щодо боротьби з епідемією як оптимальні.

Проте порівняно з листопадом минулого року частота користування засобами індивідуального захисту дещо впала. Зокрема, 78% опитаних стверджують, що часто надівають захисну маску, 18% - інколи або рідко, 4% - майже ніколи. 63% часто дезінфікують руки, 28% - інколи або рідко, 8% - майже ніколи. Лише 10% часто використовують захисні рукавиці, 31% - інколи або рідко, 59% - майже ніколи.

Опитування проводилося методом CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

Аудиторія: населення України віком від 18 років і старше в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше ніж 2,0%.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Якщо через відключення е/е абітурієнти не зможуть скласти НМТ на основних і додаткових сесіях, їм буде надано ще одну можливість

Зеленський привітав прем'єра Індії, його партію та Національний демальянс із перемогою на виборах

На Сумщині та Чернігівщині зросла кількість обстрілів, загинув мирний житель, двох поранено

Через негоду в Хмельницькій області знеструмлено понад 21 тис. споживачів

Окупанти 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини за добу, у Костянтинівці поранено мирного жителя

Мінветеранів і Мінцифри запускають е-Посвідчення ветерана в "Дії"

Міносвіти оприлюднило оновлений порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2024 році

Верещук: Посилений набір жінок для роботи в ТЦК та СП може вивільнити чоловіків для служби в бойових частинах

На Харківщині внаслідок ворожих обстрілів за добу постраждали три людини

Єрмак про Саміт миру: Ми будемо раді бачити Камалу Гарріс, а також інших лідерів і представників держав Заходу і Глобального Півдня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА