12:01 29.02.2020

МОЗ має змінити інструкції для сімейних лікарів у зв'язку з поширенням коронавірусу

2 хв читати
МОЗ має змінити інструкції для сімейних лікарів у зв'язку з поширенням коронавірусу

Міністерство охорони здоров'я має забезпечити громадянам можливість отримувати медичну допомогу вдома, заявив лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, повідомляє прес-служба політсили.

Тимошенко нагадала, що згідно з наказом МОЗ від 2018 року сімейні лікарі приймають пацієнтів у своїх кабінетах.

"Зараз неприпустимо зберігати такий порядок. Неприпустимо, щоб людина, яка має температуру, яка невідомо на що хвора в контексті коронавірусу, має сісти в громадський транспорт, приїхати до сімейного лікаря і там посидіти в черзі. Це треба змінювати негайно, тому що людина, яка має симптоми, зобов'язана залишитися вдома, а сімейний лікар або екстрена медична допомога повинні їхати до таких хворих", - заявила вона.

Тимошенко наголосила на необхідності якнайшвидшої зміни інструкції для сімейних лікарів щодо діагностики коронавірусу та надання медикам можливості проводити експрес-тести для визначення хвороби.

"Сімейним лікарям для визначення коронавірусу сьогодні дали тільки одну інструкцію - запитати у людей, чи були вони в Китаї і чи контактували з хворими на коронавірус особами. І тільки тоді, коли є температура, викликається швидка допомога. Не можна так робити. Люди не можуть знати, з хворою людиною вони спілкувалися, чи ні. Тому слід негайно міняти таку інструкцію і треба, щоб кожній людині, яка має високу температуру, проводили експрес-тести, а потім і лабораторні дослідження", - зазначила вона.

Головним завданням влади в цій ситуації є забезпечення лабораторій та інфекційних лікарень необхідною технікою і координація дій.

"Сьогодні потрібно, щоб прем'єр-міністр особисто як керівник виконавчої влади організовував штаб протидії епідемії, очолював його, брав відповідальність на себе. Не можна, щоб дії були роздробленими. Вся система повинна бути скоординованою: і уряд, і мери, і губернатори - всі повинні знати, що є одна воля і вона втілюється в життя. Список заходів набагато більше, я назвала тільки ті, які потрібно негайно ухвалити", - заявила Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА