Документ 032_001-18, чинний, поточна редакція — Підписання від 16.10.2018
Виберіть формат файлу для збереження:

УГОДА
між Міністерством молоді та спорту України і Секретаріатом спорту Аргентинської Республіки про співробітництво у сфері фізичної культури і спорту


Дата учинення:

16.10.2018


Дата набрання чинності для України:

16.10.2018

Міністерство молоді та спорту України і Секретаріат спорту Аргентинської Республіки (далі - Учасники),

бажаючи розвивати та зміцнювати існуючі дружні двосторонні відносини та співробітництво між державами Учасників у сфері фізичної культури і спорту,

прагнучи до обміну досвідом у сфері фізичної культури і спорту,

домовились про таке:

Стаття 1

Метою цієї Угоди є поглиблення співробітництва між Учасниками на основі спільної зацікавленості у таких напрямах:

- співпраця між органами державної влади, відповідальними за реалізацію державної політики у сфері фізичної культури і спорту держав Учасників;

- розвиток спорту вищих досягнень;

- запобігання вживання допінгу в спорті;

- гендерна рівність у спорті;

- спорт для всіх;

- волонтерський рух у сфері фізичної культури і спорту;

- спорт для осіб з інвалідністю.

Стаття 2

Учасники сприятимуть встановленню прямих контактів між національними спортивними федераціями та спортивними організаціями.

Стаття 3

Співробітництво на основі Угоди здійснюється такими шляхами:

- обмін тренерами, спортсменами, фахівцями у сфері фізичної культури і спорту;

- обмін освітніми та методичними матеріалами у сфері фізичної культури і спорту, спільна підготовка і публікація матеріалів, посібників, книжок та буклетів;

- обмін інформацією щодо розвитку сфери фізичної культури і спорту та методів тренувань;

- взаємодія шляхом участі у міжнародних зустрічах, конференціях і симпозіумах.

Стаття 4

Учасники здійснюють співробітництво в рамках цієї Угоди відповідно до чинного національного законодавства держав Учасників, діючи в межах їх визначеної компетенції, на основі взаємної поваги їхніх інтересів.

Співробітництво в рамках цієї Угоди фінансуватиметься в межах коштів, які передбачаються в бюджетах держав Учасників, а також з інших джерел, не заборонених законодавством держав Учасників. Учасники домовлятимуться щодо фінансових умов в кожному випадку, коли виникне необхідність співфінансування в рамках цієї Угоди.

Виконання цієї Угоди не впливає на права і зобов’язання кожного з Учасників, що випливають з міжнародних договорів, учасниками яких є держави Учасників.

Стаття 5

Всі спори та розбіжності, які виникатимуть при тлумаченні та застосуванні положень цієї Угоди, вирішуватимуться шляхом переговорів і консультацій між Учасниками.

Стаття 6

Зміни та доповнення до цієї Угоди вносяться за взаємною згодою Учасників та оформляються окремими протоколами, які є невід’ємною частиною цієї Угоди.

Стаття 7

Ця Угода набирає чинності з дати підписання і залишається чинною протягом 5 (п’яти) років. Дія цієї Угоди буде автоматично продовжуватися на наступні п’ятирічні періоди, якщо жоден з Учасників не менш як за 6 (шість) місяців до закінчення терміну дії відповідного 5-річного (п’ятирічного) періоду не повідомить письмово дипломатичними каналами іншого Учасника про свій намір припинити дію цієї Угоди.

Учинено в м. Буенос-Айрес 16 жовтня 2018 року в двох примірниках, кожний українською, іспанською та англійською мовами, при цьому всі тексти є автентичними.

У разі виникнення спорів та суперечностей щодо тлумачення або застосування положень цієї Угоди перевагу матиме текст англійською мовою.


За Міністерство молоді та спорту
України

За Секретаріат спорту
Аргентинської Республіки


(підпис)

(підпис)



вгору