19:53 26.06.2018

Суд скасував арешт будинку, банківських рахунків і земділянок екс-міністра фінансів України Колобова

2 хв читати
Суд скасував арешт будинку, банківських рахунків і земділянок екс-міністра фінансів України Колобова

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання адвоката колишнього міністра фінансів України Юрія Колобова Юлії Степаненко і скасував арешт майна екс-міністра.

У визначенні суду, ухваленого 3 травня і оприлюдненого 21 червня на сайті Єдиного реєстру судових рішень, зокрема, зазначено, що 21 лютого 2018 року Ю.Колобов був звільнений від кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість), а кримінальне провадження, відкрите за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою), а потім перекваліфіковане за ч. 2 ст. 367, було закрито.

Адвокат клопотав про скасування арешту на майно Ю.Колобова через закриття справи. Суд задовольнив клопотання і скасував арешт будинку площею 512,4 кв. м, грошових коштів на рахунках в чотирьох банках та двох земельних ділянок у смт Козин Обухівського району Київської області.

Як повідомлялося, Печерський райсуд Києва 21 лютого 2018 року задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України і звільнив від кримінальної відповідальності Ю.Колобова у зв'язку із закінченням терміну давності.

Ю.Колобов був міністром фінансів України з 28 лютого 2012 року по 27 лютого 2014 року.

Його підозрювали в розтраті 220 млн грн, виділених на будівництво телекомунікаційної мережі спеціального призначення (ч. 5 ст. 191 КК України).

Ю. Колобов був заарештований в курортному містечку Альтеа в автономній області Валенсія (Іспанія) на початку березня 2015 року. У вересні 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко не виключив можливості підписання угоди зі слідством Ю.Колобовим, який перебував в Іспанії.

13 травня 2017 року Апеляційний суд Києва надав дозвіл на здійснення спеціального (заочного) досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо Ю.Колобова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін запровадив 50% квоту бронювання поліції, ДСНС і низки інших правоохоронців, давши право на винятки міністру оборони

Кабмін продовжив строки бронювання до року і розширив бронювання дефіцитних ВУС

Мінагрополітики доопрацьовує низку проєктів щодо впровадження земельної реформи

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. передбачає подальшу цифровізацію галузі

На фронті за день було 85 зіткнень, найгарячіша обстановка зберігається на Покровському напрямку - Генштаб

Війська РФ за добу скинули на територію України 52 УАБи, для ударів задіяли понад 460 БпЛА - Генштаб

Олена Зеленська на зустрічі з Бріжит Макрон: 12 медзакладів Франції стали побратимами українських лікарень

"Енергоатом" на 10 днів раніше вивів із планового ремонту блок АЕС 1000 МВт

Макрон про відправлення інструкторів в Україну: Ми хочемо мати коаліцію, і багато хто з наших партнерів уже дав свою згоду

Макрон: Сподіваюся, ми зможемо домовитися на рівні країн БРІКС про підвалини довгострокового миру в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА