17:22 13.06.2018

Володар Гран-прі Одеського кінофестивалю отримає EUR10 тис.

2 хв читати
Володар Гран-прі Одеського кінофестивалю отримає EUR10 тис.

Володар Гран-прі Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ), окрім "Золотого Дюка", отримає EUR10 тис., повідомив програмний директор фестивалю Антельм Відо.

"На фестиваль надійшли 1011 фільмів-заявок (752 заявки для міжнародного і 259 - для національного конкурсу), з яких селекційна комісія фестивалю відібрала найкращі", - розповів А.Відо на прес-конференції в Києві в середу.

За словами президента Одеського міжнародного кінофестивалю Вікторії Тігіпко, цього року фільми надійшли майже зі 100 країн. "Цього року ми отримали фільми з 95 країн, це більше, ніж минулого року. Цікава і географія країн, які представили свої фільми, - Танзанія, Ісландія, Нова Зеландія, Чилі. Лідерами є країни ЄС - Німеччина, Франція, Іспанія та Італія, які представили від 60 до 93 картин", – зазначила вона.

В.Тігіпко нагадала, що IX Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться 13-21 липня.

Як повідомив А.Відо, в міжнародному конкурсі ОМКФ візьмуть участь 12 повнометражних фільмів із 19 країн, зокрема із США, Бельгії, Румунії, Білорусі, Румунії, Польщі. За його словами, в національній програмі заявлено п'ять повнометражних і 10 короткометражних фільмів.

На прес-конференції зазначалося, що глядачі фестивалю зможуть ознайомитися із 40 українськими фільмами в конкурсній та позаконкурсній програмах.

Програмний директор фестивалю також зазначив, що традиційно на Одеському міжнародному кінофестивалі чотири номінації. "Головна нагорода - Гран-прі - статуетка "Золотий Дюк" і EUR10 тис.", - зазначив А.Відо. За його словами, рішення про фільм-переможця, який отримає Гран-прі, ухвалять глядачі.

А.Відо розповів, що роботи-переможці отримають також грошові винагороди: найкращий фільм - EUR5 тис., найкраща режисура - EUR3 тис., найкраща акторська робота - EUR2 тис.

За словами режисера, куратора конкурсу європейських документальних фільмів Сергія Буковського, в конкурсі документальних стрічок братимуть участь вісім кінофільмів із 11 країн. "Картин було дуже багато надіслано на відбір, був якийсь шквал фільмів. Починаючи з березня щодня дивлюся три-чотири документальні картини. Усі ці картини дуже глибокого внутрішнього гуманістичного змісту. Я щиро заздрю глядачам фестивалю цього року, тому що картини дійсно дуже хороші", - поділився враженнями С.Буковський.

За його словами, в цьому конкурсі беруть участь два українські документальні фільми. Режисер із жалем зазначив, що ще "п'ять-шість гідних картин не ввійшли до конкурсної програми".

Як розповів голова Державного агентства України з питань кіно (Держкіно) Пилип Іллєнко, цього року порівняно з попереднім збільшилося фінансування фестивалю за рахунок коштів Держкіно. За його словами, якщо минулого року фінансування становило 1 млн грн, то цього року йдеться про 4 млн грн. "У майбутньому ми сподіваємося, що ця сума зростатиме", - зазначив П.Іллєнко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські війська за добу вбили одного жителя Донбасу та ще чотирьох поранили

Блінкен сподівається на прогрес у рішенні про використання заморожених російських активів на допомогу Україні на червневому саміті G7

Росіяни обстріляли три прикордонні громади Сумської області

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, двоє поранених

Ворог за добу втратив 1330 людей

Російські війська за добу 462 рази вдарили по Запорізькій області, є руйнування

Єрмак закликав молодіжних лідерів країн Глобального півдня поширювати інформацію про Саміт миру

Росія тримає в Середземному морі один ракетоносій із загальним залпом до 26 ракет, ще два кораблі в Чорному морі

Зеленський у Франції проситиме НАТО збивати ракети РФ над Україною

Джонсон про удари американською зброєю по РФ: Треба дозволити Україні вести війну так, як вони вважають за потрібне

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА