Доступність посилання

ТОП новини

Іслямов про переслідування в Криму: «візьму участь у суді, коли приїду звільняти півострів»


Ленур Іслямов зазначив, що адвокат представлятиме його інтереси на суді
Ленур Іслямов зазначив, що адвокат представлятиме його інтереси на суді

Власник кримськотатарського телеканалу ATR Ленур Іслямов не має наміру особисто брати участь в судових засіданнях підконтрольного Росії Верховного суду Криму, де проти нього почали кримінальну справу. Про це Іслямов розповів в коментарі Крим.Реалії.

Водночас він зазначив, що адвокат представлятиме його інтереси на суді.

Читайте також: «Ситуація з ATR вигідна Росії»: труднощі українського кримськотатарського телеканалу​

«Я візьму участь, тільки коли приїду звільняти Крим і коли судитимуть зрадників, які захопили Крим. А зараз це не суд, а судилище. Де вони були раніше і чому не публікували хід справи, жодного разу не повідомляли про будь-які провадження?! Ймовірно, я відправлю туди адвоката, тому що хотів би знати, хто ці люди, які беруть участь в судилищах над кримськими татарами. І щоб ці прізвища ми залишили в пам’яті для справ, які буде відкривати, я сподіваюся, прокуратура Криму. І щоб майбутні покоління про них знали», – сказав Іслямов.

12 травня колегія підконтрольного Росії Верховного суду Криму почала розгляд кримінальної справи щодо Іслямова. Його звинувачують в «організації незаконного збройного формування, здійсненні диверсійних дій, а також за шістьма епізодами частини 1 статті 280 Кримінального кодексу – «публічні заклики до здійснення дій, спрямований на порушення територіальної цілісності Росії».

Читайте також: Прокуратура АРК відкрила провадження через затримання кримського татарина в Криму​

Раніше російські суди в окупованому Криму винесли три обвинувальних рішення щодо кримських татар, яких визнали винними у причетності до «Добровольчого батальйону імені Номана Челебіджихана», засновником якого вважається Ленур Іслямов.

Крім того, винесено два заочних вироки кримчанам із підозрами в тому, що вони нібито також є членами батальйону.

Кримінальну справу проти Ленура Іслямова російська Федеральна служба безпеки (ФСБ) відкрила в жовтні 2015 року і оголосила його у федеральний розшук.

XS
SM
MD
LG