13 травня 2019, 13:06

Дата інавгурації не має значення

Під впливом дискусій більшість читачів бачить у заголовку неіснуючий знак питання і даремно. Бо це все ж таки твердження.

Бо насправді для Президента Порошенка, щоб про це не говорили опоненти, не має значення яку дату обирає парламент для церемонії вручення Зеленському президентської булави.

Більше того, для лідера опозиції Петра Порошенка політично вигідно, щоб Володимир Зеленський став президентом якнайшвидше, отримавши увесь тягар відповідальності за свої дії.

Причина у парламентських виборах.

Чим швидше Зеленський стане називатися владою, тим більше дасть підстав для критики і розчарування внаслідок своїх дій. Адже відомо, що його виборці очікують прямо протилежних політичних рішень.

Пройти між Сцилою і Харибдою президенту Зеленському буде дуже складно, що неминуче відіб'ється на зменшенні підтримки його політичної партії на виборах.

За моїми спостереженнями настрої у БПП такі, що фракція підтримає будь-яку дату інавгурації, адже все більше депутатів розуміють можливий вплив президентства Зеленського на падіння підтримки його партії "Слуга народу".

Натомість бажання максимально продовжити перехідний період треба шукати серед тих політичних партій, кому не світить подолання 5% бар'єру на дострокових виборах до Верховної Ради. Таких маю заспокоїти – якщо у вас немає шансів влітку, то найбільш ймовірно вони не з'являться і восени.