СБУ виявила втручання в роботу інформаційних систем Податкової — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ виявила втручання в роботу інформаційних систем Податкової

Кримінал
800
Кіберспеціалісти Служби безпеки України задокументували несанкціоноване втручання в роботу інформаційно-телекомунікаційних систем Державної податкової служби.
Про це повідомляє прес-служба СБУ.
«У рамках розпочатого кримінального провадження співробітники спецслужби встановили, що група зловмисників, серед яких чиновники податкової, здійснювала несанкціоноване втручання в роботу інформаційно-телекомунікаційних систем ДПС. Вони здійснювали маніпуляції з інформацією, яка в них зберігається і обробляється, що призвело до витоку, підробки, блокування даних, спотворення процесу обробки інформації та порушення встановленого порядку її маршрутизації”, – йдеться в повідомленні.
Задокументовано, що зловмисники вчиняли незаконні дії, зокрема, в базах ІТС «Податковий блок», ІТС «Електронний кабінет», ІТС «Єдине вікно подання електронної звітності», «Єдиного реєстру податкових накладних», системі моніторингу відповідності податкових накладних розрахунків коригування критеріїв оцінки ступеня ризиків «СМКОР». Зловмисники цим сприяли підприємствам, які обслуговуються конвертаційно-транзитними групами, ухилятися від сплати податків.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас