07:49 08.04.2020

Бойовики 10 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, українські військові не постраждали

2 хв читати
Бойовики 10 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, українські військові не постраждали

За минулу добу бойовики незаконних збройних формувань на Донбасі 10 разів порушили режим припинення вогню, постраждалих серед військовослужбовців Збройних сил України немає, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"Протягом 7 квітня озброєні формування Російської Федерації 10 разів порушили режим припинення вогню. Один із обстрілів ворог здійснив за допомогою безпілотного літального апарату. Втрат серед військовослужбовців зі складу об'єднаних сил унаслідок ворожих обстрілів не було", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу ООС у соцмережі Фейсбук у середу вранці.

Шість порушень режиму тиші за минулу добу зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". Поблизу Кам'янки противник відкривав вогонь двічі, випустивши по позиціях об'єднаних сил вісім мін калібру 82 мм і застосувавши станкові протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Українські опорні пункти поблизу Мар'їнки і Авдіївки бойовики обстріляли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Також ворог застосував кулемети крупного калібру і стрілецьку зброю по позиціях на околицях Опитного.

Крім того, НЗФ обстріляли цивільний автомобіль у Красногорівки. Зокрема, за допомогою безпілотного літального апарату ворог скинув гранату ВОГ-17 поруч із транспортним засобом одного з українських центральних телеканалів. Журналісти та військовослужбовці не постраждали.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" збройні формування Російської Федерації здійснили чотири обстріли. Так, за минулу добу ворог відкривав вогонь з мінометів калібру 120 мм по околицях Новотошківського і Новозванівки - всього 9 мін. З вогневих позицій поблизу окупованого села Калинове-Борщувате НЗФ випустили чотири міни калібру 82 мм по українських позиціях у Новоолександрівки і п'ять мін цього ж калібру в бік Попасної.

За даними української розвідки, 7 квітня поранено одного бойовика і пошкоджено ворожий протитанковий ракетний комплекс.

"8 квітня після опівночі російські окупаційні війська з мінометів калібру 82 мм обстріляли наші позиції у Павлополя в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". За поточну добу втрат серед українських захисників немає", - додали в штабі.

У напрямку окупованого Набережного бойовики випустили 20 мін, а під ранок ворог відкрив вогонь з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів по захисниках Мар'їнки.

Випадків захворювання коронавірусом серед особового складу об'єднаних сил не зафіксовано.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Германия, Украина и более 50 организаций, государств и компаний создали "Альянс навыков для Украины" на EUR700 млн

Повідомлення в соцмережах про смерть ексмера Куп'янська, обвинуваченого в держзраді, не вплинуть на судовий розгляд його справи

Німеччина, Україна та понад 50 організацій, держав і компаній створили "Альянс навичок для України" на EUR700 млн

У центрі Києва стався витік води на проїжджу частину, кілька житлових будинків тимчасово без водопостачання

Шефчович анонсував початок роботи над стратегічними європейськими проєктами

СБУ повідомила про підозру ексначальнику російської катівні в Луганській області, який виводив "на розстріл" українських полонених

Російські окупанти весь день обстрілювали Дніпропетровську область, пошкоджено житлові будинки та об'єкти інфраструктури

Спікери парламентів Польщі, України та країн Балтії сподіваються, що саміт НАТО у Вашингтоні визначить незворотність шляху України до Альянсу

Україну обрали до складу Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО - Мінкультури

ПРООН за фінансування Республіки Корея та Ісландії передала "Укренерго" 40 високовольтних вводів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА