08:32 23.06.2020

Україна розраховує провести нараду Ради керуючих і бізнес-форум ЧБТР в Одесі цієї осені

2 хв читати
Україна розраховує провести нараду Ради керуючих і бізнес-форум ЧБТР в Одесі цієї осені

Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України - торговий представник України Тарас Качка запросив Раду керуючих Чорноморського банку торгівлі та розвитку (ЧБТР) на Спеціальну нараду і Бізнес-форум ЧБТР цієї осені до Одеси, йдеться в повідомленні Мінекономіки в понеділок.

У свою чергу в релізі самого банку на його сайті йдеться, що Рада керуючих розгляне можливість проведення цих щорічних подій в Одесі до кінця цього року залежно від розвитку пандемії.

Як повідомлялося, Одеса мала прийняти щорічні збори ЧБТР та бізнес-форум банку минулого тижня, однак через коронакризу бізнес-форум було відкладено, а засідання Ради керуючих відбулося у форматі телеконференції під головуванням України.

Рада обговорила операційну діяльність банку і затвердила фінансову звітність за 2019 рік, що стало першим роком реалізації середньострокової стратегії ЧБТР (2019-2022 рр.), спрямованої на суттєве розширення кредитного портфеля і вклади в процес розвитку країн-членів банку.

Під час зустрічі було зазначено, що протягом звітного року ЧБТР досяг рекордних показників діяльності в умовах високої конкуренції на ринку. Зокрема, банк схвалив 32 нових проекти на загальну суму понад EUR1 млрд - це майже на 87% більше, ніж у 2018 році. Обсяг підписаних проектів перевищив EUR842 млн, а виплати за наданими кредитами досягли EUR872 млн, збільшившись на 52% порівняно з 2018 роком. Проектний портфель банку за підсумками 2019 року перевищив EUR1,85 млрд, наголошується в релізі ЧБТР.

Згідно з ним, банк зареєстрував чистий прибуток за 16-й рік поспіль, який становить EUR13,66 млн - в 2,6 разу вище, ніж роком раніше, і буде скерований у резерв для підтримки операційної діяльності банку.

Крім того, Рада керуючих підтримала курс банку на підтримку надзвичайних заходів, вжитих державами-членами для мінімізації негативного впливу пандемії і стимулювання економічного зростання в найбільш постраждалих секторах, включаючи охорону здоров'я, ключові об'єкти інфраструктури в інших сферах, а також малі та середні підприємства.

Згідно з річним звітом ЧБТР, за минулий рік сума українських проектів у кредитному портфелі банку зросла з EUR60,3 млн до EUR164,6 млн, а їх частка збільшилася з 4,4% до 8,9% за частки України в акціонерному капіталі в 13,5%.

ЧБТР - міжнародна організація, що об'єднує 11 держав Організації Чорноморського економічного співробітництва. Частки Туреччини, РФ і Греції в капіталі становлять по 16,5%, Румунії - 14%, України та Болгарії - по 13,5%, Азербайджану - 5%, Албанії - 2%, Вірменії - 1%, Грузії і Молдови - по 0,5%. Банк покликаний сприяти економічній співпраці, торгівлі та кооперації країн Чорноморського регіону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Епіцентр" до кінця року планує завершити будівництво п'яти ТЦ і логістичного комплексу

Кабмін запровадив бронювання постачальників і волонтерів ЗСУ, навчання БПЛА, РЕБ і такмеду та пом'якшив критерії бронювання перевізників

Усі органи держвлади і держпідприємства до 31 грудня зобов'язані забезпечити економію е/е

Кабмін запровадив 50% квоту бронювання поліції, ДСНС і низки інших правоохоронців, давши право на винятки міністру оборони

Кабмін продовжив строки бронювання до року і розширив бронювання дефіцитних ВУС

Мінагрополітики доопрацьовує низку проєктів щодо впровадження земельної реформи

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. передбачає подальшу цифровізацію галузі

На фронті за день було 85 зіткнень, найгарячіша обстановка зберігається на Покровському напрямку - Генштаб

Війська РФ за добу скинули на територію України 52 УАБи, для ударів задіяли понад 460 БпЛА - Генштаб

Олена Зеленська на зустрічі з Бріжит Макрон: 12 медзакладів Франції стали побратимами українських лікарень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА