16:43 03.12.2018

Правоохоронці провели обшуки у 8 приміщеннях УПЦ (МП) на Житомирщині

2 хв читати
Правоохоронці провели обшуки у 8 приміщеннях УПЦ (МП) на Житомирщині

У поліції Житомирської області підтвердили факт проведення обшуків у низці об'єктів Української православної церкви (Московського патріархату).

"Проводяться вісім обшуків у рамках розслідування кримінального провадження за статтею 161 Кримінального кодексу України", - сказали агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі ГУ Нацполіції України в Житомирській області в понеділок.

Водночас у прес-службі ГУ Нацполіції уточнили, що обшуки провели працівники Слідчого управління ГУНП і співробітники Управління СБУ в області. В інформації зазначається, що "провели вісім санкціонованих обшуків у будинках і приміщеннях кількох єпархій регіону".

"Обшуки проводяться в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України в Житомирі, Коростені, Овручі та столиці", - йдеться в повідомленні, розміщеному в понеділок удень на сайті обласного главку поліції.

У свою чергу настоятель Спасо-Преображенського кафедрального собору (м. Овруч, Житомирська обл.) протоієрей Анатолій Каплюк розповів про обшук у цьому храмі. "Прийшли вранці, показали якусь незрозумілу постанову суду, забрали ключі, храм зачинили й цілий день шукали друковану продукцію... Обшук проводили всюди, зокрема у вівтарі, були в підвалі, в нижньому, верхньому храмах, котельні тощо - перевірили всі. Цілий день шукали й нічого не знайшли", - цитує настоятеля храму інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).

За словами священика, серед тих, хто проводив обшук, були представники СБУ та районного відділу поліції.

Він додав, що обшук проводився і в єпархіальному управлінні.

Раніше джерело розповіло агентству "Інтерфакс-Україна" про те, що у священнослужителів УПЦ (МП) у Житомирській області відбуваються обшуки в рамках того самого фактового кримінального провадження, за яким проводилися слідчі дії в митрополита Павла. За інформацією джерела, обшуки тривають не лише в Житомирській області.

Як повідомлялося, 30 листопада 2018 року співробітники Служби безпеки України провели обшуки за місцем проживання намісника Києво-Печерської лаври митрополита Української православної церкви (Московського патріархату) Павла в рамках справи про розпалювання міжконфесійної ворожнечі (ст.161 КК України).

У свою чергу інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП) повідомив: "30 листопада 2018 року о 9 годині ранку на територію підсобного господарства Києво-Печерської лаври в с. Вороньки Бориспільського району Київської області прибули три автобуси з представниками СБУ з метою проведення обшуку".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві відбулася церемонія прощання з генеральним директором агентства "Інтерфакс-Україна" Олександром Мартиненком

Окупанти обстріляли Херсон, пошкоджено будівлю медзакладу, постраждалих немає - обладміністрація

Країни Північної Європи вже підтримали Україну на EUR17 млрд і продовжать допомогу - прем'єри

Зеленський обговорив із прем'єрами Норвегії та Ісландії Саміт миру, співпрацю в оборонній сфері та підтримку України

Зеленський подякував президенту Фінляндії та прем'єру Данії за підтвердження участі в Глобальному саміті миру

Посол КНР в Україні Фань Сяньжун: Мартиненко зробив величезний внесок у розвиток інформаційної служби в Україні

Столтенберг очікує, що саміт НАТО у Вашингтоні зробить подальші кроки щодо наближення України до членства

Столтенберг запропонував, щоб союзники щороку виділяли EUR40 млрд на військову допомогу Україні

Шмигаль обговорив із послами країн ЄС відкриття переговорів про членство України та конфіскацію російських активів

У Саміті миру мають узяти участь так багато держав, як тільки можливо - президент Фінляндії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА