07:45 07.07.2018

Бойовики продовжують порушувати "хлібне перемир'я" на Донбасі, за добу 30 обстрілів, один поранений

2 хв читати
Бойовики продовжують порушувати "хлібне перемир'я" на Донбасі, за добу 30 обстрілів, один поранений

За минулу добу бойовики продовжили порушувати встановлений з 1 липня режим припинення вогню на Донбасі на час збору врожаю (так зване "хлібне перемир'я"), зробивши 30 обстрілів позицій Збройних сил України, в результаті снайперського вогню один військовослужбовець поранений, повідомляє прес -центр штабу Операції об'єднаних сил (ООС).

"Противник 30 разів обстрілював наші позиції, один раз із застосуванням забороненої мінськими домовленостями зброї. Підрозділи Об'єднаних сил стійко утримують займані рубежі, неухильно дотримуються режиму припинення вогню і не піддаються на провокації ворога (...) За поточну добу втрат серед захисників України немає (...) в районі Красногорівки в результаті снайперського вогню один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення", - йдеться у зведенні, опублікованому на сторінці прес-центру ООС в Фейсбук в суботу вранці.

На луганському напрямку поблизу населеного пункту Кримське НВФ продовжили застосовувати гранатомети і стрілецьку зброю.

На Попаснянському та Світлодарському напрямках бойовики відкривали прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї біля населених пунктів Катеринівка, Світлодарськ та Новолуганське.

На Горлівському напрямку НВФ відкривали вогонь з озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Під обстріл потрапили позиції ЗСУ довкола населених пунктів Південне і Новгородське.

На донецькому напрямку за минулу добу було неспокійно. Бойовики з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї відкривали прицільний вогонь по захисниках Троїцького, Авдіївки, Новоселівки Другої, Новотроїцького та Кам'янки.

"Найбільше ворожих обстрілів зафіксовано на маріупольському напрямку. 12 разів російські окупанти намагалися змусити наших захисників відкрити вогонь. Використовуючи гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю противник відкривав вогонь у населених пунктів Богданівка, Водяне, Лебединський. Крім цього, захисників Широкиного обстріляли протитанковими керованими ракетами і з 82-мм міномета", - сказано в повідомленні.

Протягом поточної доби НВФ два рази відкривали вогонь по українських позиціях. Провокації із застосуванням стрілецької зброї зафіксовані на луганському і маріупольському напрямках. Вогневому впливу піддалися позиції ООС у Нового Айдара і Широкиного.

За уточненими даними української розвідки упродовж минулої доби в результаті заходів контрснайперської боротьби двоє бойовиків знищені.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА