11:17 21.08.2018

Луценко не виключає, що візьме участь у парламентських виборах

2 хв читати
Луценко не виключає, що візьме участь у парламентських виборах

 Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що розглядає можливість участі в чергових парламентських виборах, наголошуючи, що залишається в команді президента України Петра Порошенка й не має наміру йти з посади генпрокурора до чергових президентських виборів, запланованих на 2019 рік.

"Я думаю над тим, щоб брати участь у парламентській кампанії. Але до кінця президентських перегонів вважаю вже неможливим, якщо, звісно, так вирішить президент або парламент, залишити це крісло. Тому я відразу знімаю будь-які розмови, що я кандидат у прем'єри, в президенти - не знаю, куди мене ще записують", - сказав Ю.Луценко в інтерв'ю "Українській правді", опублікованому у вівторок.

"Я в команді президента України. Посада Порошенка називається глава держави. І ще - верховний головнокомандувач, а я аж цілий старший лейтенант запасу. Він ще й людина, яка внесла мою кандидатуру (на посаду генпрокурора - ІФ), давши мені кредит довіри й можливість досягти певних результатів. З цієї точки зору я в команді нинішнього глави держави. Але це не означає, що під час виборів я планую якось використовувати це для досягнення певного результату", - додав генпрокурор.

На запитання, за яких умов він готовий подати у відставку, генпрокурор відповів: "Якщо в державі буде прийнято явно неконституційне рішення. Наприклад, оголошення воєнного стану без передбачених Конституцією підстав лише для утримання крісел. "Я знаю, що є гарячі голови, які носяться із цим планом... Якщо будуть спроби впровадити воєнний стан для того, щоб відстрочити виборчий процес, я вважатиму це неможливим", - наголосив Ю.Луценко.

Він спростував інформацію про його нібито протистояння з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом і про те, що він хотів би обійняти посаду глави уряду.

"У мене немає жодного правопорушення, де підозрюється прем'єр-міністр. Ніякої війни з прем'єром у мене немає ... Легенди про те, що я хочу бути прем'єр-міністром, скасовуємо. Принаймні до завершення президентських виборів я - генеральний прокурор України. В мене ще багато невиконаної роботи, щоб я кудись збирався", - сказав Ю.Луценко.

Генпрокурор наголосив, що вважає себе партнером В.Гройсмана, "як мінімум політичним і державним".

Водночас він підтвердив, що має претензії на адресу в. о. голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана. "Так, я маю претензії до Продана. Поки що я озвучую претензії до величезної кількості випадків контрабанди, які допустили його підлеглі. Але зараз я працюю у справі, в якій у мене є претензії до нього особисто. В той момент, коли я отримаю достатню кількість доказів, зроблю процесуальне рішення", - сказав генпрокурор.

"Кажу це раз і назавжди чесно - це не означає риття під Гройсмана", - наголосив Ю.Луценко.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА