13:08 06.06.2018

Пожежним до полудня залишилося ліквідувати тління двох осередків лісової підстилки у зоні відчуження ЧАЕС, радіаційний фон у нормі - ДСНС

2 хв читати
Пожежним до полудня залишилося ліквідувати тління двох осередків лісової підстилки у зоні відчуження ЧАЕС, радіаційний фон у нормі - ДСНС

Станом на 12:00 середи, 6 червня, в зоні відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення Чорнобильської АЕС (Київська обл.) тривають заходи з ліквідації окремих осередків пожежі на загальній площі близько 3 га, повідомляють у Держслужбі України з НС (ДСНС).

"Ситуацію контролюють. Відкритого вогню немає, спостерігається тління двох осередків лісової підстилки, трави, повалених дерев і пеньків. До гасіння пожежі залучено 35 од. тех. та 150 рятувальників, з них від ДСНС 22 од. теніки та 130 рятувальників" , - йдеться у зведенні ДСНС станом на 12.00 середи.

Авіація ДСНС з початку робіт здійснила 39 скидів води (186 тонн). З них літаки АН-32П здійснили 18 скидів води (144 тонн), вертоліт Мі-8 здійснив 21 скидання води (42 тонни).

Радіаційний фон у містах Київ, Чорнобиль і на промисловому майданчику ЧАЕС перебуває в межах норми, зокрема: "У Києві радіаційний фон становить 11 мкР/год (безпечний рівень - до 30 мкР/год). У місті Чорнобиль радіаційний фон становить 32 мкР ч (безпечний рівень - до 50 мкР/год). На промисловому майданчику Чорнобильської АЕС радіаційний фон становить 51,6 мкР/год (безпечний рівень - до 140 мкР/ год)".

Як повідомлялося, 5 червня о 10:10 у зоні відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення ЧАЕС сталося загоряння сухої трави з подальшим поширенням пожежі на лісовий масив на площі близько 12 га.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожих атак за добу постраждали понад 60 цивільних осіб, серед них щонайменше дев’ятеро дітей - Клименко

Російська армія за добу 23 рази обстріляла прикордонні райони Чернігівської та Сумської областей

Усіх постраждалих у результаті ранкового ракетного удару по Балаклії госпіталізовано у стані середньої тяжкості

Убито двох і поранено вісьмох людей унаслідок російської атаки Донецької області - поліція

У Хмельницькій області вночі збито один безпілотник типу "Shahed"

У результаті ворожого обстрілу в Запоріжжі пошкоджено 20 будинків і заклади соцсфери

Влучень ворожих снарядів у Полтавській області немає

ВМС України знищили два ворожі "шахеди"

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, поранено п'ятьох осіб

ППО збила дев’ять ракет і десять шахедів у Дніпропетровській області, поранено чотирьох людей, серед них семирічна дівчинка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА