13:15 28.12.2018

Майже 60% українців виступають за вступ країни до ЄС і 46% - за вступ до НАТО

1 хв читати
Майже 60% українців виступають за вступ країни до ЄС і 46% - за вступ до НАТО

59,4% українців вважають, що країна має інтегруватися до Європейського Союзу, 12,5% виступають за членство в Митному союзі Росії, Білорусі та Казахстану.

Згідно з даними опитування, проведеного з 19 до 25 грудня 2018 року фондом "Демократичних ініціатив" імені Ілька Кучеріва спільно з Центром Разумкова, якби найближчим часом відбувся референдум про вступ до ЄС, то серед тих, хто взяв би в ньому участь, 75,3% проголосували б "за", 20,5% - "проти".

Для 52,5% українців важливим є введення безвізового режиму з ЄС. При цьому для 21,9% це малозначимо, для 18,5% - зовсім не важливо.

46,1% респондентів вважають, що вступ до НАТО є найкращим варіантом гарантії безпеки в Україні. 24,1% висловилися за позаблоковий статус України, 7,2% - за військовий союз із Росією та іншими країнами СНД, 2,9% - за військовий союз із США.

Якби найближчим часом відбувся референдум про вступ України до НАТО, то 69,6% серед тих, хто взяв би в ньому участь, підтримали б таке рішення, 26% проголосували б проти.

Під час дослідження було опитано 2017 респондентів у всіх регіонах України, крім тимчасово окупованого Криму та окупованих територій Донбасу. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко відреагував на провокацію проти Девіда Кемерона: спланована операція російських спецслужб, щоб підірвати підтримку України

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

Дозвіл Україні бити по території РФ може бути розширений і це залежатиме від ситуації на полі бою – Білий дім

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА