Доступність посилання

ТОП новини

Курбедінов збирається їхати в Москву, щоб захищати українського моряка


Зустріч Курбедінова після адміністративного арешту, 11 грудня 2018 року
Зустріч Курбедінова після адміністративного арешту, 11 грудня 2018 року

Кримський адвокат Еміль Курбедінов збирається поїхати в Москву, щоб захищати одного з захоплених українських моряків – Богдана Небилицю. Про це він повідомив після виходу з ізолятора тимчасового утримання, де знаходився п’ять діб.

Як повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода Крим.Реалії, адвокат зазначив, що має намір бути в Москві вже в п'ятницю, 14 грудня.

Курбедінова затримали вранці 6 грудня, наступного дня його заарештували на п’ять діб. Його обвинуватили в пропаганді або публічній демонстрації атрибутики чи символіки екстремістських організацій за допис у Facebook 2013 року.

Юрист усі звинувачення відкидає і вважає, що причиною переслідувань є його правозахисна діяльність, допомога політв’язням і захист українського військового Богдана Небилиці.

Читайте також: Путіну доводиться рахуватися зі світом – Полозов про шанси звільнити українських моряків​

25 листопада 2018 року біля Керченської протоки російські кораблі атакували та захопили український буксир «Яни Капу» і два катери – «Бердянськ» і «Нікополь». Унаслідок агресії деякі моряки отримали поранення, а після так званого суду на території окупованого Криму всіх полонених вивезли до сусідньої Росії. Зараз їх утримують у слідчих ізоляторах у Москві. Українська влада визнає їх військовополоненими.

XS
SM
MD
LG