07:41 09.11.2020

США можуть ввести нові санкції проти Ірану до кінця терміну правління Трампа

2 хв читати
США можуть ввести нові санкції проти Ірану до кінця терміну правління Трампа

Адміністрація президента США Дональда Трампа має намір ввести проти Ірану нові жорсткі санкції в час, що залишився до кінця його правління, повідомило видання Axios, посилаючись на ізраїльські джерела.

"Адміністрація Трампа в координації з Ізраїлем і декількома країнами Перської затоки просуває план введення цілої серії нових санкцій проти Ірану в майбутні 10 тижнів, що залишаються до інавгурації Джо Байдена 20 січня", - повідомили виданню два інформованих ізраїльських джерела.

За даними видання, в неділю в Ізраїль прибув посланник адміністрації Трампа з Ірану Еліот Абрамс, який провів зустріч з прем'єр-міністром країни Біньяміном Нетаньягу і радником з національної безпеки Меїром Бен-Шаббатом для обговорення плану санкцій.

У понеділок Абрамс повинен буде зустрітися з міністром оборони Ізраїлю Бені Ганцем і міністром закордонних справ Габі Ашкеназі, щоб проінформувати їх про план.

За даними ізраїльських джерел видання, адміністрація Трампа вважає, що такий новий "потік" санкцій посилить тиск на іранців і ускладнить для адміністрації Байдена повернення до ядерної угоди 2015 року.

За останні кілька тижнів адміністрація Трампа за підтримки ізраїльського дипломатичного і силових відомств, зокрема, підготувала цільовий список іранських організацій, які будуть піддані санкціям.

За даними, ізраїльських джерел, плановані санкції не пов'язані з іранською ядерною програмою. Ці санкції, швидше за все, будуть скасовані адміністрацією Байдена і відкриють двері для відновлення ядерної угоди 2015 року.

Замість цього мета полягає в тому, щоб ввести санкції проти Ірану, пов'язані з його програмою створення балістичних ракет, допомогою терористичним організаціям і порушеннями прав людини Іраном, зазначає видання.

"Мета полягає в тому, щоб ввести якомога більше санкцій проти Ірану до 20 січня", - повідомило виданню ізраїльське джерело, обізнане щодо намірів адміністрації.

Після Ізраїлю Абрамс для обговорення плану відправиться в Об'єднані Арабські Емірати і Саудівську Аравію, які, як зазначає видання, дуже стурбовані майбутньою політикою адміністрації Байдена щодо Ірану. Очікується, що 18 листопада в Ізраїль прибуде держсекретар США Майк Помпео в рамках своєї останньої службової поїздки, яка буде присвячена посиленню тиску на Іран.

Тим часом у неділю президент Ірану Хасан Рухані закликав Вашингтон "компенсувати помилки" адміністрації президента Дональда Трампа і повернути США в міжнародні угоди.

Рухані, виступаючи на засіданні Координаційної ради з економіки, заявив, що "політика максимального тиску США приречена на провал".

"США потрібно повернутися на шлях вірності міжнародним зобов'язанням і поваги міжнародного права", - сказав він.

Відносини між Іраном і США загострилися при адміністрації президента Дональда Трампа, особливо після того, як він вивів США зі Спільного всеосяжного плану дій, угоди, укладеної в 2015 році. Потім Вашингтон повернув економічні санкції проти Ірану.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА