12:36 07.12.2020

"Київстар" запустив послугу інформування МФО і банків про терміни перевипуску SIM-картки за номером

1 хв читати
"Київстар" запустив послугу інформування МФО і банків про терміни перевипуску SIM-картки за номером

Мобільний оператор компанія "Київстар" запустила послугу перевірки інформації про заміну SIM-картки передоплаченого зв'язку SIM Check - для мікрофінансових організацій (МФО) і банків.

Як зазначається в повідомленні оператора в понеділок, ця послуга покликана забезпечити додатковий захист від шахрайства й розроблена, зокрема, для захисту власників "фінансових" номерів телефонів.

За допомогою спеціального програмного забезпечення замовники зможуть отримувати інформацію "Київстар" у режимі реального часу, направивши запит за номерами телефонів, за якими оформляється онлайн-кредит або проводиться інша фінансова операція.

"Київстар", у свою чергу, перевірить, чи перевипускалася SIM-картка за цим номером телефону і за який період, і надасть фінорганізації інформацію про факт зміни SIM-картки.

Отже, додавши отриману інформацію про зміну SIM-картки у свої правила або алгоритми, фінансова організація зможе визначити шахрайську операцію і заблокувати її, зберігши кошти клієнтів.

При цьому в "Київстар" наголошують, що компанія суворо дотримується законів "Про персональні дані" та "Про інформацію" і не передає інформацію про абонентів третім особам - банк або МФО отримує лише конкретний телеком-показник - факт зміни SIM-картки.

Вартість сервісу SIM Check не залежить від типу або розміру бізнесу, а залежить від кількості звернень за даними.

Як повідомлялося, раніше "Київстар" запустив для абонентів послугу отримання юридичної консультації за телефоном або на сайті - "Юрист онлайн".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА