RU
 

У Зеленського оцінили можливість нового обміну

Корреспондент.net,  9 вересня 2019, 10:30
0
516
У Зеленського оцінили можливість нового обміну
Фото: Офис президента
Україна і Росія мають намір продовжити обмін утримуваними

Президент поставив завдання, щоб процес подальшого обміну відбувався дуже швидко, каже його радник.

 
Влада працює над можливістю проведення нового обміну полоненими з Росією до кінця поточного року. Про це заявив помічник президента Андрій Єрмак в інтерв'ю УП.
 
 
"Президент поставив чітке завдання всім, щоб все це відбувалося дуже швидко. І можливо, навіть зі ще швидшою динамікою", - розповів помічник Володимира Зеленського.
 
Єрмак наполягає, що Зеленський особисто домовлявся про звільнення українців з Росією.
 
"Президент домовлявся про цю кількість і цих людей. Наскільки мені відомо, ніяких додаткових переговорів зі зміни прізвищ і так далі не було. Ви розумієте, що це була велика спецоперація, деталі якої ми не можемо розкривати. Але можу сказати, що в основі всього була домовленість двох президентів", - сказав він.
 
 
Також Єрмак повідомив, що Зеленський особисто контролював підготовку до звільнення людей і був обізнаний про процес до деталей. За його словами, ніяких змін у домовленостях президентів України і РФ щодо взаємного звільнення ув'язнених не було.
 
Відповідаючи на питання, який тон розмови президента РФ Володимира Путіна із Зеленським, Єрмак сказав: "За той термін, який я бачу, а я буваю на багатьох переговорах, позиція нашого президента, ставлення до нього, його вміння вести переговори, не передбачає, щоб хтось із ним поводився неввічливо. Це була рівна розмова двох президентів".
 
Нагадаємо, 7 вересня Україна і Росія провели обмін утримуваними особами за формулою "35 на 35". Зеленський заявив, що це тільки перший етап обміну.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: РоссияУкраиназаключенныеВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі