11:56 19.02.2021

Харківський університет повітряних сил відновив польоти Ан-26, призупинені після авіакатастрофи в Чугуєві

2 хв читати

Харківський національний університет повітряних сил (ХНУПС) відновив проведення командирських тренувальних польотів на літаках Ан-26.

"Основною метою командирських польотів є підтримка на високому рівні та вдосконалення навичок керівного складу в організації, проведенні й забезпеченні польотів... Літаки АН-26 після тривалої перерви сьогодні починають польоти з відпрацювання польоту на імітацію відмови двигуна й виконують посадку на одному двигуні", - повідомив заступник командира військової частини з льотної підготовки Роман Куценко у відеокоментарі, розміщеному на офіційній сторінці ХНУПС у Facebook.

Як повідомлялося, навчальні польоти на Ан-26 і їхніх аналогах було призупинено з 26 вересня 2020 року. Це рішення було ухвалено після того авіакатастрофи 25 вересня, яка сталася під час планових навчальних польотів, коли літак такої моделі здійснював посадку на аеродромі військової частини в Чугуєві. На борту перебували 27 осіб (20 курсантів і сім офіцерів Харківського університету Повітряних сил ЗС України ім. Кожедуба). 25 людей загинули на місці, двох курсантів госпіталізували. Вранці 26 вересня один із госпіталізованих помер у лікарні.

За фактом авіакатастрофи було розпочато кримінальне провадження за ст.416 (порушення правил польотів і підготовки до них, що спричинило катастрофу й тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Пізніше глава комісії урядової комісії з розслідування причин катастрофи Олег Уруський повідомив, що серед головних причин трагедії були системні порушення правил виконання польотів у ХНУПС і недостатньо професійна підготовка екіпажа щодо дій в особливих ситуаціях. Безпосередньою причиною катастрофи він назвав втрату літаком швидкості на передпосадковій прямій, яка призвела до завалення літака з подальшим зіткненням із земною поверхнею.

Джерело: https://www.facebook.com/hnups/posts/2778937375750029

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Брюсселі обговорюють можливості розширення навчання військових для України - Боррель

Шмигаль про Олександра Мартиненка: Справжній журналіст, патріот, видатна людина

Україна й Португалія підписали угоду про гарантії безпеки, що передбачає EUR126 млн військової допомоги до кінця року

Застосування Україною західної зброї по цілях у РФ - питання компетенції держави-постачальника, заявив Боррель

Держкомтелерадіо внесло до переліку 448 російських книжок, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України

Зеленський відвідав військову базу "Мелсбрук"

Олександр Мартиненко все життя присвятив українській журналістиці та сфері медіа - Верховна Рада

У ЄС немає консенсусу, чи потрібно проводити навчання українських військових на території України - Боррель

Єрмак: Олександр Мартиненко - це історія професії, а також людина, яка назавжди буде в історії країни

Зеленський висловив співчуття у зв'язку зі смертю засновника й голови агентства "Інтерфакс-Україна" Олександра Мартиненка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА