06:59 10.09.2019

Американська розвідка в 2017 році вивезла з Росії свого найціннішого агента

2 хв читати
Американська розвідка в 2017 році вивезла з Росії свого найціннішого агента

У 2017 році Центральне розвідувальне управління США було змушене вивезти з Росії агента, що мав доступ в Кремль і цінну інформацію, повідомив телеканал CNN з посиланням на джерела з адміністрації президента Трампа.

Цей агент, чиє ім'я не розкривається, "вважався джерелом вищого рівня в межах Кремля, вищих інфраструктурах національної безпеки", повідомляє телеканал.

За даними джерел CNN, "шпигун мав доступ до Путіна і зміг навіть надавати зображення документів зі столу російського лідера". При цьому він працював на ЦРУ протягом 10 років.

Виведення агента було обумовлене побоюваннями його викриття, оскільки Трамп і його оточення занадто відкрито і необережно поводилися з отриманою від агента інформацією.

Рішенню про виведення агента з Росії сприяло також те, що в ЗМІ з'явилися повідомлення про існування у ЦРУ джерела цінної інформації, близького до російського керівництва.

У відповідь на прохання прокоментувати інформацію, директор ЦРУ зі зв'язків з громадськістю Бріттані Браммел, сказала CNN: "Повідомлення CNN про те, що ЦРУ приймає рішення про життя або смерті, засновані на чомусь іншому, крім об'єктивного аналізу ..., є просто хибним. Припущення, про те, що необережне поводження президента з найбільш чутливою розвідувальною інформацією в країні, до якої він має доступ щодня, призвело до передбачуваної операції з виведення агента, є неточним".

Прес-секретар держсекретаря Майк Помпео відмовився від коментарів. Прес-секретар Білого дому Стефані Грішем сказала: "Репортаж CNN не тільки хибний, він може наразити на небезпеку життя людей".

Водночас, телеканал NBC, посилаючись на свої джерела, повідомив, що вказаний в повідомленні CNN російський шпигун відкрито проживає в районі Вашингтона під своїм ім'ям, але знаходиться під охороною американського уряду.

NBC зазначило в своєму повідомленні, що знає ім'я цієї людини, однак не називає його і приховує інші деталі "на прохання офіційних осіб США, які говорять, що розголошення такої інформації може поставити під загрозу його життя".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог атакував Одесу касетними боєприпасами, мета – припортова інфраструктура, є поранені

Один представник полку "Азов" повернувся додому в рамках останнього обміну військовополоненими

Кулеба в розмові з Блінкеном привітав дозвіл США на удари по РФ: Своєчасний крок у правильному напряму

Офіс ТЧХУ відновив роботу в Краматорську

Кличко: Київ готується до складної зими в умовах масштабних пошкоджень енергетичної інфраструктури

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 70, на покровському напрямку тривають 11 боїв

Зеленський подякував Королю Швеції за особливу допомогу в межах Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

У Міноборони підтримують створення Військової поліції

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 62, найнапруженіша ситуація на покровському напрямку

Французька спецслужба повідомила про затримання та арешт підозрюваного в підготовці теракту на Олімпіаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА