Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: НАБУ вважає, що Омелян незаконно збагатився автівкою і готівкою


Міністр інфраструктури Володимир Омелян
Міністр інфраструктури Володимир Омелян

Незаконне збагачення Омеляна?

Солом’янський районний суд Києва сьогодні, 14 вересня, розгляне клопотання про застосування запобіжного заходу міністрові інфраструктури України Володимиру Омеляну, підозрюваному в незаконному збагаченні й декларуванні недостовірних даних.

За даними НАБУ, у 2015 році Омелян отримав активи, вартість яких значно перевищує його законні доходи: позашляховик BMW X5 2015 року випуску та готівку (90 тисяч доларів і 25 тисяч євро).

Крім того, за підрахунками детективів, у 2015 році вартість незадекларованих міністром активів, які перебувають у власності чи користуванні, а також видатків становила щонайменше 3,034 мільйона гривень, у 2016-му – понад 8,024 мільйона гривень. Сам Омелян звинувачення відкидає і пов’язує ситуацію навколо підозри з наближенням виборів.

Будинок, який орендує родина Омеляна, розташований під Києвом
Будинок, який орендує родина Омеляна, розташований під Києвом

Далі стисло.

Правоохоронці встановили особу організатора в справі екс-керівника організації «Офіцерський корпус» Володимира Рубана та народного депутата Надії Савченко, яких підозрюють у підготовці терактів. Втім, «доказів для того, щоб оголосити йому підозру, на даний момент недостатньо», – заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

Апеляційний суд Херсонської області відпустив під домашній арешт Володимира Васяновича – одного з підозрюваних у нападі на в.о. керуючого справами Херсонської міської ради Катерину Гандзюк. Васянович заявив, що лише привіз інших спільників до Херсона. Водночас Апеляційний суд залишив без зміни запобіжний захід іншим підозрюваним – Микиті Грабчуку, Сергію Торбіну і Віктору Горбунову.

Координатор гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи, посол ОБСЄ Тоні Фріш зміг зустрітися і поспілкуватися сам-на-сам із журналістом Станіславом Асєєвим, ув'язненим в окупованому Донецьку. «Ми поговорили з паном Асєєвим. Це була конфіденційна бесіда, досить тривала і досить відверта», – заявив координатор ОБСЄ не надавши якихось додаткових фактів.

«Поїхали дивитись на собор»

Тим часом телеканал RT показав фрагмент інтерв’ю з підозрюваними в замаху на колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Вони заявляють, що їздили до британського містечка Солсбері як туристи, щоб подивитися на кафедральний собор. Чоловіки підтвердили, що їх звати Олександр Петров та Руслан Боширов. «Від початку ми планували приїхати до Лондона й «відірватися», грубо кажучи. Це була не бізнес-поїздка. Ми розпланували так, що і в Лондоні побуваємо, і з’їздимо до Солсбері», – сказав Петров.

Інтерв’ю отримало шквал критики в соцмережах – обговорювали не лише можливість причетності чоловіків до справи Скрипаля, а й навіть їхню сексуальну орієнтацію.

А от речник прем’єр-міністра Великої Британії Терези Мей назвав інтерв’ю підозрюваних в замаху на Скрипалів «образою суспільного здорового глузду».

8 змін у медичній освіті

Повернути довіру українців до лікарів, побудувати умови для тих спеціалістів, які вирішили, що вони хочуть бути справжніми професіоналами, створити той медичний світ, коли не потрібно буде шукати кращого лікаря, бо всі медпрацівники працюватимуть на високому рівні. Це не фантастика, зазначають представники МОЗ, а реальність, якщо вже зараз змінювати медичну освіту, яка вже давно довела, що не конкурентоспроможна на світовому рівні. Міністерство охорони здоров'я України презентувало стратегію розвитку медичної освіти в Україні, яка розрахована на 10 років. А Радіо Свобода розібралося, що має змінитися вже найближчим часом, якщо все станеться, як обіцяно.

Ставайте рушіями позитивних змін!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG