Інтерпол попередив про можливі спроби продажу підробок вакцини від COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інтерпол попередив про можливі спроби продажу підробок вакцини від COVID-19

Світ
218
Інтерпол попередив країни про потенційну злочинну діяльність, пов’язану з фальсифікацією, крадіжкою і незаконною рекламою вакцин проти COVID-19 і грипу. Про це УНН повідомляє з посиланням на офіційну заяву на сайті Інтерполу.
“Помаранчеве повідомлення Інтерполу описує потенційну злочинну діяльність в зв’язку з фальсифікацією, крадіжкою і незаконною рекламою вакцин проти COVID-19 і грипу, причому пандемія вже викликала безпрецедентну… хижацьку злочинну поведінку”, – йдеться в заяві.
Також не відкидають злочини, коли люди рекламують, продають фальшиві вакцини.
“Оскільки ряд вакцин проти COVID-19 наближається до затвердження і поширення в усьому світі, забезпечення безпечного ланцюга поставок і виявлення незаконних веб-сайтів, які продають фальшиву продукцію, матимуть важливе значення”, – йдеться в заяві.
Зазначається, що необхідність координації між правоохоронними органами та органами охорони здоров’я також відіграватиме життєво важливу роль в забезпеченні безпеки і добробуту громадян.
“Злочинні мережі також будуть націлені на представників громадськості, які нічого не підозрюють, через фейкові сайти і підроблені ліки, що може становити значний ризик для їхнього здоров’я, навіть життя”, – йдеться в повідомленні.
Крім того, в Інтерполі припускають, що після відновлення міжнародних поїздок з’явиться проблема широкого обігу несанкціонованих і фальсифікованих тестів на COVID-19.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас