День фінансів, 29 серпня: пенсіонерам - нову формулу, Києву - гарячу воду, неплатникам аліментів - штраф — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 29 серпня: пенсіонерам - нову формулу, Києву - гарячу воду, неплатникам аліментів - штраф

618
У середу, 29 серпня: Кабмін допоможе Києву отримати гарячу воду, а пенсіонерів чекає нова формула:
Київ і гаряча вода. Кабмін погодився виділити Києву 729 млн грн для оплати заборгованостей перед Нафтогазом. Після цього мер Києва Віталій Кличко заявив, що гаряча вода у киян з’явиться до 15 вересня.
Україна і PayPal. Компанія включила можливість транскордонних переказів для України з США через свою дочірню компанію Xoom. Раніше Xoom дозволяла пересилати кошти в 44 країни, зараз компанія розширила список до 130 країн.
Платник аліментів і штрафи. З сьогоднішнього дня за несплату аліментів будуть додатково штрафувати. Якщо у платника аліментів виникає заборгованість, яка дорівнює сумі платежів за один рік, то накладуть штраф у розмірі 20% від боргу. Якщо заборгованість буде перевищувати суму платежів за два роки, то штраф зросте до 30%. Якщо ж особа не виплачувала аліменти протягом трьох років – 50% від суми боргу.
Пенсіонери і пенсія. Перерахунок пенсій здійснюватимуть за новою формулою. Починаючи з наступного року розмір надбавки будуть обчислювати за принципом «50% інфляції + 50% від середнього зростання зарплат за три роки». На отриманий відсоток і збільшать розрахунковий розмір зарплати в формулі розрахунку пенсії.
НБУ і долар по 30. Національний банк України не планує “підтягувати” курс гривні до долара до закладеного в бюджеті рівня – 30,1 грн/дол. Заступник глави НБУ Олег Чурій каже, що треба дивитися на те, що було торік. Курс, який був закладений в бюджеті минулого року – 29 грн/долар, а середній курс по року склав 27,2 грн/долар. “Ми – незалежний центральний банк, ми не підтягуємо показники бюджету.Мета нашої політики – не таргетування курсу, ми таргетуємо інфляцію.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас